Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her lander Alex Ferguson i Norge

På vei til duell mot Solskjær.

PÅ GARDERMOEN: United-legenden Alex Ferguson i grått vær på Gardermoen i ettermiddag. Foto: Jacques Hvistendahl.
PÅ GARDERMOEN: United-legenden Alex Ferguson i grått vær på Gardermoen i ettermiddag. Foto: Jacques Hvistendahl. Vis mer

GARDERMOEN (Dagbladet): Sir Alex Ferguson (71) har landet på Gardermoen og er på vei til Oslo sentrum. Skotten ankom i et privatfly og var kledd i mørk dress. Flyet landet i 14-tida.

Den tidligere Manchester United-manageren skal holde et foredrag for en rekke finansfolk og lede et lag bestående av finansmennesker i en fotballkamp inne i Vålerengas fotballhall, Vallhall Arena i ettermiddag.

Det andre laget ledes av Molde-trener og tidligere United-profil Ole Gunnar Solskjær.

PÅ VEI TIL OSLO: Sir Alex Ferguson er på plass i Norge og skal lede et fotballag mot et lag som styres av Ole Gunnar Solskjær. Foto: Jacques Hvistendahl.
PÅ VEI TIL OSLO: Sir Alex Ferguson er på plass i Norge og skal lede et fotballag mot et lag som styres av Ole Gunnar Solskjær. Foto: Jacques Hvistendahl. Vis mer

Ferguson ledet Manchester United fra 1986 til 2013. Han ga seg etter forrige sesong som ble avsluttet i mai.

Solskjær spilte under Ferguson fra 1996 til 2007. Nordmannen var trener på reservelaget fra 2008 til 2011.

500 personer Rundt 500 personer skal delta på foredraget i Oslo, men bare et fåtall skal være med på selve fotballkampen.

- Kampen er helt uformell, men det sier seg selv at ikke alle 500 kunne ha spilt - derfor har vi vurdert søknader fra de som ville delta på kunstgresset, sa Wathne von Krogh i finansinstitusjonen Arctic Securities til Dagbladet i går.

PRIVATFLY: Her er Alex Ferguson på vei ut av flyet på Gardermoen i ettermiddag. Flyet landet i 14-tida. Foto: Jacques Hvistendahl.
PRIVATFLY: Her er Alex Ferguson på vei ut av flyet på Gardermoen i ettermiddag. Flyet landet i 14-tida. Foto: Jacques Hvistendahl. Vis mer

Arctic Securities er de som arrangerer det hele.

Hemmelige deltagere Det er ikke kjent hvem som skal delta på arrangementet og arrangøren velger å holde kortene tett til brystet.

Blant annet skal vinduene som vanligvis gir innsyn fra kantina til Vålerenga Fotball, dekkes til av svarte duker.

- Vi skal ha en mingleseanse i etterkant av fotballkampen, så det er rett og slett bare for å ha en slags skillevegg mellom oss og de som har treningsøkta på kunstgresset, sa von Krogh i går.

JOBBET SAMMEN: Ole Gunner Solskjaer jobbet sammen med Sir Alex Ferguson som spiller og trener fra 1996 til 2011. Foto:  AFP PHOTO/ANDREW YATES
JOBBET SAMMEN: Ole Gunner Solskjaer jobbet sammen med Sir Alex Ferguson som spiller og trener fra 1996 til 2011. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

Finansavisen har tidligere spekulert i at blant andre Kjell Inge Røkke, Jan Haudemann-Andersen, John Fredriksen, Øystein Stray Spetalen og Torstein Tvenge kommer til å dukke opp.