Her lander en verdensmester

OBERSTDORF (Dagbladet): Tommy Ingebrigtsen, verdensmester fra Thunder Bay 1995, landet nesten umiddelbart etter at han hadde forlatt hoppkanten. - Dette var altfor defensivt. Slik hopping går ikke an, tordnet landslagssjef Trond Jøran Pedersen etter gårsdagens annullerte hoppuke-kvalik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Heldigvis for de norske hopperne ble gårsdagens kvalik-renn stoppet på grunn av grisevær. Tommy Ingebrigtsen ødela nesten pynten i Schattenbergbakken. 58 meter ble han målt til. Kristian Brenden ble målt til 75 meter, Roar Ljøkelsøy fikk 81,5 og Håvard Lie 82,5.

Det var nesten så vi ikke trodde våre egne øyne, etter at vi litt tidligere hadde sett tyskeren Christoph Duffner fly ned til 123 meter.

- Utilgivelig

Selv om verdensrekordholder Lasse Ottesen hoppet 97,5 meter, VM- og OL-vinner Espen Bredesen landet på 105,5 og hoppukedebutant Stian Kvarstad strekte seg til 114 meter, var det skral norsk innsats sammenliknet med det løperne har prestert hjemme på trening.

- Selv om forholdene var vanskelige, er det utilgivelig å hoppe så dårlig som enkelte gjorde i går, sier Trond Jøran Pedersen til Dagbladet før dagens 46. hoppukestart.

- Vi har som mål å gå til topps igjen, da må vi også være offensive. Det skal vi være i dag, sier hoppsjefen.

Nye sjanser

Kvalifiseringen i går ble avbrutt da det sto igjen 16 mann på toppen, og blir kjørt om igjen i formiddag. Da er det nye sjanser for alle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer