Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her lander en verdensmester

OBERSTDORF (Dagbladet): Tommy Ingebrigtsen, verdensmester fra Thunder Bay 1995, landet nesten umiddelbart etter at han hadde forlatt hoppkanten. - Dette var altfor defensivt. Slik hopping går ikke an, tordnet landslagssjef Trond Jøran Pedersen etter gårsdagens annullerte hoppuke-kvalik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Heldigvis for de norske hopperne ble gårsdagens kvalik-renn stoppet på grunn av grisevær. Tommy Ingebrigtsen ødela nesten pynten i Schattenbergbakken. 58 meter ble han målt til. Kristian Brenden ble målt til 75 meter, Roar Ljøkelsøy fikk 81,5 og Håvard Lie 82,5.

Det var nesten så vi ikke trodde våre egne øyne, etter at vi litt tidligere hadde sett tyskeren Christoph Duffner fly ned til 123 meter.

- Utilgivelig

Selv om verdensrekordholder Lasse Ottesen hoppet 97,5 meter, VM- og OL-vinner Espen Bredesen landet på 105,5 og hoppukedebutant Stian Kvarstad strekte seg til 114 meter, var det skral norsk innsats sammenliknet med det løperne har prestert hjemme på trening.

- Selv om forholdene var vanskelige, er det utilgivelig å hoppe så dårlig som enkelte gjorde i går, sier Trond Jøran Pedersen til Dagbladet før dagens 46. hoppukestart.

- Vi har som mål å gå til topps igjen, da må vi også være offensive. Det skal vi være i dag, sier hoppsjefen.

Nye sjanser

Kvalifiseringen i går ble avbrutt da det sto igjen 16 mann på toppen, og blir kjørt om igjen i formiddag. Da er det nye sjanser for alle.

- Forholdene i går gjorde at jeg ikke fikk tråkket til i det hele tatt på hoppet, sier Tommy Ingebrigtsen etter 58-metershoppet.

- Det var som å kjøre på lim, mener Espen Bredesen etter å ha landet 47,5 meter lengre ned i bakken.

- Jeg er i form, men fikk ikke brukt kreftene jeg har samlet i løpet av sommeren og høsten. I stedet ble jeg sittende og passe på så jeg ikke skulle komme i ubalanse, sier Lasse Ottesen.

Ikke knockout i dag

Fordi kvalifiseringsomgangen i går ikke ble gjennomført, blir det heller ikke noe knockout-renn i dag (nr én i kvalifiseringen mot nr 50, nr to mot nr 49 osv). Derimot blir det vanlig verdenscuprenn, slik det har vært hele denne OL-vinteren.

- Men det blir knock-out-renn i Garmisch 1. nyttårsdag, Innsbruck 4. januar og Bischofshofen 6. januar, sier juryformann og teknisk delegert av FIS, Torgeir Nordby.1

  • Henning Stensrud (20) fra Hurdal IL/Trønderhopp er den eneste av de åtte nordmennene som er automatisk kvalifisert for dagens hoppukestart i Oberstdorf.
Tommy Ingebrigtsen</B>
TIGER'N LANDER:</B> Han ødela nesten pynten, Tommy Ingebrigtsen. Gonggongen reddet fire norske hoppere fra ydmykelse i går.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!