Her legger Dida inn en søknad om «Oscar»

Ble «angrepet» av Celtic-fan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Klippet av episoden med Dida ligger nå ute på YouTube.

(Dagbladet.no): Når selv ikke Silvio Berlusconi ser noe grunnlag for å protestere etter at en tilskuer «angrep» Milan-keeper Dida i går kveld, skjønner du at også italienerne innser hvor dumt skuespillet til brasilianeren så ut.

Episoden som garantert vil rulle over TV-skjermer verden over i dag skjedde like etter Scott McDonald hadde scoret på overtid, og gitt skottene 2-1-ledelse mot de regjerende Champions League-mesterne.

Celtic Park revnet - og i de ville jubelscenene klarte en supporter å komme seg forbi sikkerhetsvaktene og ut på banen.

Ombestemte seg i jakten

Mannen løp mot Dida, og slang ut en nokså kraftløs arm som traff ham i høyre skulder.

Isolert sett er det selvsagt ikke akseptabelt - tilskueren kunne jo skadet Dida - og  det fortjener Celtic å få en solid UEFA-smekk over fingrene for.

Men å tilkjenne Milan seieren - slik Erik Solér tok til orde for på Lerkendal i går - vil være en voldsom overreaksjon. For enda mer graverende enn stuntet til tilskueren, var den komiske oppførselen til Dida.

KOMISK: Dida blir berørt på halsen, tar opp jakten på overfalleren - før han plutselig ombestemmer seg og heller går ned for telling. Foto: uefa.com
KOMISK: Dida blir berørt på halsen, tar opp jakten på overfalleren - før han plutselig ombestemmer seg og heller går ned for telling. Foto: uefa.com Vis mer

Etter berøringen fra tilskueren bråsnudde Milan-keeperen og tok egenhendig opp jakten på synderen. Om det var melkesyre eller smertene som tok overhånd skal være usagt, men etter bare noen få meter falt Dida i bakken som en sekk poteter.

Der ble han liggende, og senere lagt på båre med en lindrende ispose mot kinnet.

Celtic-formann Brian Quinn fordømmer supporteren som løp inn på banen, men mener UEFA må ta Didas oppførsel med i beregningen i straffereaksjonen som garantert kommer.

- Jeg har ingen unnskyldninger for oppførselen, supporteren oppførte seg skammelig. Men kontakten med keeperen var minimal. Narrestrekene til keeperen må også bli tatt med i vurderingen, sier han ifølge ESPN Soccernet.

Strachan er som fjerdedommeren

Skuespillet minnet ikke så rent lite om landsmannen Rivaldo, som fortsatt huskes for sin teatralske prestasjon i VM-semifinalen mot Tyrkia i 2002.

Brasilianeren skulle ta corner da en frustrert tyrker sparket ballen opp i hånda hans. Rivaldo reagerte med å rulle rundt på gressteppet, mens han holdt seg til ansiktet.

Celtic-manager Gordon Strachan, som kunne fylt en hel bok med gullkorn, gikk for strutsetaktikken da han fikk spørsmål om Dida-episoden i går kveld: Stikk hodet i jorda, og lat som ingenting.

Her legger Dida inn en søknad om «Oscar»

- Jeg er som fjerdedommeren, jeg så ingenting på noe tidspunkt, sa han.

Det gjorde heller ikke Milan-trener Carlo Ancelotti.

- Det hadde ingenting å gjøre med resultatet. Jeg vet ikke om vi vil protestere til UEFA, men jeg tror ikke det vil skje, sier han.

Et utsagn visepresident Adriano Galliani støtter helhjertet opp om.

- Jeg og president Silvio Berlusconi har tatt avgjørelsen i fellesskap. Vi er europeiske mestere, og bør oppføre oss deretter, sier han til BBC. • Se flere fantastiske fotballfilmere på YouTube

Din mening: Hva slags straff bør Celtic få - og er skuespillet til Dida formildende?

Her legger Dida inn en søknad om «Oscar»
<B>VONDT I HODET:</B> Dida måtte holde en ispose til ansiktet etter å ha blitt berørt på halsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer