Her legges grunnsteinen til Vålerengas nye stadion: - En merkedag

Får endelig eget stadion.

HER LEGGES DEN NED: Magnus Eriksen Opland og Eyvor Sophie Berger fikk æren av å legge ned grunnsteinen onsdag. Foto: John Terje Pedersen
HER LEGGES DEN NED: Magnus Eriksen Opland og Eyvor Sophie Berger fikk æren av å legge ned grunnsteinen onsdag. Foto: John Terje Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag fyller Vålerenga Idrettsforening (VIF) 102 år. Det markerer Oslo-klubben med å legge ned grunnsteinen som starter bygginga av den nye stadion på Valle Hovin.

Vålerenga sitter på en andreplass på tabellen, og nå begynner altså byggingen av det som blir klubbens første eget stadion på 102-årsdagen. Gode tider i VIF, altså.

- Å få lagt ned grunnsteinen er en merkedag i klubbens historie, som virkelig betyr noe. Dette er en fin dag, sier daglig leder Stig Ove Sandnes til Dagbladet.

SLIK BLIR DET: Slik blir Vålerenga stadion. Bilde brukt med tillatelse fra VIF
SLIK BLIR DET: Slik blir Vålerenga stadion. Bilde brukt med tillatelse fra VIF Vis mer

Mens Klanen markerte dagen med å gå i tog fra Helsfyr til Valle onsdag, sluttet Sandnes seg til til selve «seremonien» og nedleggelsen av grunnsteinen.

Ferdig i 2017 - Dette er en 102 år gammel klubb, og endelig skal vi spille på vår egen stadion, der vi selv har kontroll på alt. Det betyr veldig mye i den moderne fotballen, å kunne ha full kontroll på alt knyttet til kamp og produktet og det som skjer rundt. Det er helt avgjørende i dag å kunne greie å ha sin egen stadion, sier Sandnes til Dagbladet.

Vålerenga Fotball får altså endelig sin egen stadion, etter å ha måttet benytte seg av Bislett og Ullevaal tidligere.

Her er flere detaljer rundt byggingen av Vålerengas stadiondrøm. Prisen som i fjor lå på 670 millioner, har dog økt til 720.

PÅ PLASS: Felix Pettersen og pappa Ronny synes det er på tide med ny stadion.
PÅ PLASS: Felix Pettersen og pappa Ronny synes det er på tide med ny stadion. Vis mer

Klubben håper at lagets nye stadion på Valle Hovin skal være ferdigbygd i 2017.

- Kjempestas Det var Magnus Eriksen Opland (11) og Eyvor Sophie Berger (10) fikk æren av å legge ned grunnsteinen.

- Vi hørte de trengte maskoter, og da de ikke hadde funnet noen meldte vi selvsagt på Magnus. Han syntes det var kjempestas. han er ikke så glad i oppmerksomhet men taklet det godt, sier 11-åringens pappa, Per-Arne Eriksen Opland, til Dagbladet.

Han forteller at sønnen er Vålerenga-supporter på sin hals.

PÅ PLASS: Grunnsteinen.
PÅ PLASS: Grunnsteinen. Vis mer

- Det er ingen tvil der. Han spiller for Vålerenga og er på de hjemmekampene han kan få med seg, sier pappa Opland, som følger sønnen på kamper og treninger for gutta født i 2004.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer