SØKNAD: FIFA-president Sepp Blatter fikk den engelske VM-søknaden på 1752 sider av David Beckham i 2010. Foto:   AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
SØKNAD: FIFA-president Sepp Blatter fikk den engelske VM-søknaden på 1752 sider av David Beckham i 2010. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINIVis mer

Her leverer Beckham 1752 sider til Blatter. Nå er han rasende: - Det er avskyelig

«Syk følelse».

(Dagbladet):  David Beckham langer ut etter FIFA-kaoset som herjer.

- Noen av tingene vi nå har sett er avskyelig, uakseptabelt og forferdelig for spillet vi elsker så høyt, sier Beckham ifølge nyhetsbyrået AP.

Den tidligere fotballprofilen utdyper at han er «rasende» etter å ha fulgt utviklingen den siste uka.

Beckham var en ivrig forkjemper for at England skulle få fotball-VM i 2018. Men mesterskapet ble tildelt Russland.

VM-kamp Etter FIFA-bråket de siste dagene forteller amerikanske myndigheter at de etterforsker tildeling av VM i fotball til både Russland i 2018 og Qatar i 2022.

Beckham har uttalt at han satt igjen med en «syk følelse» da Russland ble tildelt mesterskapet.

- Det har ikke vært noen god opplevelse å lese overskriftene rundt sporten nylig, men jeg håper vi beveger oss i riktig retning. Fotball er ikke eid av individerer på toppen, men den tilhører de millioner av mennesker over hele verden som elsker sporten. Det er tid for at FIFA endrer seg, sier Beckham.

1752 sider Den tidligere landslags-kapteinen fikk oppdraget med å levere den engelske søknaden for VM i 2018 til Fifa-president Sepp Blatter tilbake i 2010.

Den da 35-årige stjerna stilte i grå dress og overlot en enorm bok på 1752 sider til Blatter.

- Som dere vil se ut i fra vår boksøknad har vi mye lidenskap for spillet. Vi ønsker å arrangere det største sports-arrangementet i verden i vårt land, sa Beckham da.

Amerikanske medier har siden i går spekulert i at også Sepp Blatter er under etterforskning av amerikanske myndigheter.

Innrømmelser Sepp Blatter trakk seg tirsdag som FIFA-president - men siste ord rundt 79-åringen er neppe sagt.

I kveld innrømmet tidligere FIFA-topp Chuck Blazer at han har mottatt bestikkelser.

Blazer, FBIs hovedinformant i korrupsjonssaken mot ansatte i FIFA, innrømmet at han mottok bestikkelser både i forbindelse med utvelgelsen av VM-vert i 1998, som ble holdt i Frankrike, og i forbindelse med VM i Sør-Afrika i 2010.

Det kommer fram i dokumentene fra Blazers tilståelse i 2013, som nå er sluppet.

Chuck Blazer ble i 2011 presset til å bli en informant, blant annet med skjult mikrofon for FBI og IRS, byrået som undersøker skatteunndragelser i USA, som et ledd i en omfattende etterforskning av korrupsjon og bedragerier.

- Sammen med andre gikk jeg, i eller rundt, 1992 med på å akseptere en bestikkelse i forbindelse med valget av arrangørnasjon for VM i 1998, sier Blazer i tilståelsen.