Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her ligger Hegle Svendsens problem: - Noe jeg må ta tak i

En tendens.

SISTE SKUDD: Emil Hegle Svendsen har hatt en tendens til å bomme på det siste skuddet så langt denne sesongen. Han sier selv at det er noe han må jobbe med. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND/NTB SCANPIX
SISTE SKUDD: Emil Hegle Svendsen har hatt en tendens til å bomme på det siste skuddet så langt denne sesongen. Han sier selv at det er noe han må jobbe med. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND/NTB SCANPIX Vis mer

ÖSTERSUND (Dagbladet): Det ble bare nesten for Emil Hegle Svendsen på dagens jaktstart i Östersund.

I løyper som var fulle av småstein og løssnø gikk nordmannen inn til en tredjeplass bak franske Martin Fourcade som tok sin andre seier på like mange dager.

- Ergelig Men det kunne fort vært annerledes. Både i går og i dag bommet nordmannen på det aller siste skuddet.

- Det er litt ergelig med det siste skuddet, sier Hegle Svendsen til Dagbladet.

- Jeg jobba bra helt til det siste skuddet på stående. Da detter jeg litt ut og gjør ikke det samme som på resten av skuddene. Det er noe jeg må ta tak i. Det er noe som har gått igjen, og det er ikke bra nok.

Nesten På onsdagens 20 kilometer var det Hegle Svendsen som trakk det lengste strået, men også der holdt det på å glippe. Det siste skuddet var stang inn med minst mulige margin.

- Jeg holdt på å bomme på normaldistansen også, men der tok jeg meg inn. Kanskje jeg må lære litt av den, sier han.

Om det hadde blitt seier i dag med fullt hus på siste skyting, blir i beste fall en teoretisk øvelse, men Svendsen tror likevel at han hadde hatt en god mulighet mot Fourcade på den siste runden.

- Jeg tror jeg hadde kommet i en duell med han. Da kan alt skje. Jeg vet hvordan det har gått før, så jeg tror jeg hadde hatt ganske god selvtillit akkurat på den.

Leder sammenlagt Neste stopp for skiskyttersirkuset er Hochfilzen neste helg. Da skal Svendsen forsvare den gule ledertrøya mot nye angrep fra Fourcade.

I skrivende stund har han 24 poeng ned til sin argeste rival.

- Jeg skal klamre meg fast til den ledelsen, sier han.