Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her ligger Lyns framtid

Lyn tok bronse i fjor, og tar gjerne ett steg opp i år. Bildet viser to av årsakene til optimismen: Kristian Flittie Onstad og Eldar Hadzimehmedovic.

Når vi ber trener Teitur Thordarson om å ta med seg noen unge talenter som han har ekstra tro på denne sesongen, er det Kristian Flittie Onstad og Eldar Hadzimehmedovic han vil vise fram.

- Kristian er en veldig solid forsvarsspiller, og holder et bra nivå. Han har tatt et stormskritt videre i vinter, sier Teitur om Onstad.

- Eldar er utrolig spennende, har voldsom målteft, ja han lukter mål hele tida. Han har veldig mye i seg til å bli en slags Steffen Iversen eller John Arne Riise, er Teiturs karakteristikk av Hadzimehmedovic.

2

3

4

5

6

7

Lillestrøm

9

10

11

TABELLTIPS 2003

1

12. april

11. april

9. april

7. april

5. april

Lyn

8

Stabæk

Sogndal

4. april

6. april

12

8. april

13

10. april

14

12. april

Ambisiøse unggutter

Begge spillerne er stadig bare 18 år gamle, og ingen av dem legger skjul på ambisjonene.

- Jeg fikk A-lagskontrakt med Lyn allerede som guttespiller, sier Kristian Flittie Onstad.

- Jeg spilte to Tippeliga-kamper i 2001, og følte i fjor at jeg ble godtatt i gruppa, sier han.

Onstad har vært kaptein på Norges U19-lag og debuterte i vinter på U21-laget. Nå håper han å etablere seg på Lyns A-lag. Helst som midtstopper, men han vet at det er vanskelig når klubben rår over Tommy Berntsen og Steven Lustü.

Overtrent

Eldar Hadzimehmedovic spilte noen treningskamper i 2001, men i fjor var han overtrent og helt ute av laget. Nå er han tilbake for fullt, og har scoret mål. Han ønsker å nå langt innen fotball.

- Jeg føler at jeg får sjansen og har fått mye spilletid, sier han.

- Nå ønsker jeg å etablere meg i Tippeligaen, og har skrevet kontrakt med Lyn ut sesongen 2006. Dette er klubben å utvikle seg i.

Hadzimehmedovic kommer fra Bosnia, men får norsk statsborgerskap seinest i september.

Lyn tok ikke akkurat Oslo-publikummet med storm i fjor, men klubben hadde likevel den nest mest sette seriekampen: Mot Rosenborg på Ullevaal var det offisielle tilskuertallet nesten 21000, men Lyn hevder at rundt 23000 var innenfor.

Med hele bronselaget intakt, Jan Derek Sørensen tilbake og seks unggutter i A-stallen skal enda flere tilskuere kapres.

- Kvaliteten på gruppa holder et veldig høyt nivå, sier trener Teitur Thordarson.

- Det er en vanvittig rutinert gjeng, og konkurranseinstinktet er den største forcen, sier han.

Betydelig forsterkning

Oslo-klubben har hentet inn én betydelig forsterkning: Jan Derek Sørensen (31) kom fra Borossia Dortmund til Lyn, klubben han forlot i 1994. Han sier dette om Kristian og Eldar:

- Begge to har et potensial, men når de klarer å slå gjennom er vanskelig å si, sier Jan Derek Sørensen. - Jeg er imponert dersom spillere klarer seg i Tippeligaen når de er 18- 19 år. Sjøl var jeg 24 da jeg etablerte meg.

Optimister

Kristian Flittie Onstad og Eldar Hadzimehmedovic er optimister foran sesongen 2003, og tror Lyn vil etablere seg høyt oppe.

- Vi har hatt møter og satt oss som mål å være i toppen, sier Onstad.

- Og vi har mannskap til å være der.

NÅTID OG FRAMTID: Lyn tror det er mulig å etablere seg i toppen av Tippeligaen. Teitur Thordarson (f.v.), Kristian Flittie Onstad, Eldar Hadzimehmedovic og Jan Derek Sørensen skal gjøre sitt. - Kvaliteten på gruppa holder et veldig høyt nivå, sier trener Teitur Thordarson.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling