Her løfter du bare ett kne, Heinz

- Usikker på om jeg endrer teknikk, sier han selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I duellen med Starts Geir Ludvig Fevang (26) i det første overtidsminuttet på Åråsen søndag kveld, gikk Müller - som alle keepere gjør - opp med det ene kneet, blant annet for å beskytte seg selv.


HEINZ MÜLLER
Født: 30.05-1978
Posisjon: Keeper
Draktnummer: 1
Høyde: 193 cm.
Vekt: 88 kg.
A-landskamper: 0
U-landskamper: 14
Tidligere klubber: 1998-2001: Hannover, 2001-2002: A. Bielefeld, 2003: St. Pauli, 2003-2004: J. Regensburg, 2004: Odd Grenland

(Kilde: Lillestrøms hjemmesider)

Så, like etter, løftet LSK-keeperen også det venstre kneet, som traff Fevang i ansiktet med så stor kraft at det påførte spilleren kinnbeinsbrudd og hjernerystelse.

I ettertid er det interessante spørsmålet hvorvidt Müller med sin handling bevisst gikk inn for å skade motspilleren. Lillestrøms tyske sisteskanse hevder selv at han bare hadde fokus på ballen og at det var et rent uhell.

- Med overlegg

En kikk i bildearkivet viser uansett at Müller ikke har for vane å løfte begge knærne i tette dueller. Selv om ingen situasjoner er like: Heinz Müller går inn i dueller med bare ett kne i samtlige sammenlignbare situasjoner Dagbladet har funnet bilde av.

Hans tidligere keeperkollega fra tiden da de begge spilte for Odd, Erik Holtan, mistenker at Müller bevisst gikk inn for å skade motspilleren.

- Jeg er ikke i tvil om at det var med overlegg, for det er en helt uvanlig bevegelse han gjør. Det står ikke i noen keeperbøker, det er ingen keepertrenere som lærer bort noe slikt, og jeg har heller aldri sett det før. Det Müller gjorde der er til og med vanskelig å få til, og det hører ikke noe steds hjemme, sier Erik Holtan til Dagbladet.

Han er klar på at Norges Fotballforbund må ta tak i episoden, og at den må få konsekvenser for Müller.

2006: Heinz Müller går i lufta med ett kne hevet i en tett duell under kampen mot Molde på Åråsen. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
2006: Heinz Müller går i lufta med ett kne hevet i en tett duell under kampen mot Molde på Åråsen. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer

- Det er ikke sikkert at det var tilsiktet å treffe han i ansiktet, men det var definitivt bevisst å være hard mot motspilleren, legger Holtan til.

- Merkelig

Fredrikstad-keeper Rami Shaaban (32) hadde ikke sett episoden da Dagbladet snakket med ham i går, men er klar på at det generelt ikke er vanlig for en keeper å løfte begge knærne i duell med motstandere.

- Vi løfter ett kne for å beskytte oss. Men to knær har jeg aldri brukt, og jeg kan heller ikke huske å ha sett der før, sier Shaaban.

Strømsgodset-keeper Espen Johnsen ble også sjokkert over hva han så.

- Jeg håper og tror at han ikke gjorde det med vilje, for jeg liker å tro godt om folk, men den foten var veldig merkelig. Det er vanskelig for meg å vite hva han tenkte, men jeg skjønner uansett ikke hva han skulle løfte den for, sier Johnsen til Dagbladet.

- Fikk vondt i magen

Den hjemvendte Viking-keeperen Thomas Myhre har spilt i mange land og klubber. Episoden på Åråsen er noe av det styggeste han har sett i løpet av sin lange karriere.

Her løfter du bare ett kne, Heinz

- Jeg har ikke gransket Müllers teknikk, men jeg velger uansett å tro at han ikke skadet Fevang med vilje. Men det var uansett så stygt at jeg fikk vondt i magen da jeg så episoden på TV, sier han.

I tillegg til de ovenfornevnte, har Müller fått kritikk fra de tidligere landslagsmålvaktene Frode Olsen og Ola By Rise. Begge antyder indirekte at han bør skifte teknikk.

Overfor Dagbladet.no avviser han å kommentere bildene som viser at han tidligere har gått opp med bare ett kne i tøffe nærdueller.

- Tror ikke kritikken påvirker spillet

Samtidig tror han ikke at all kritikken vil påvirke hvor godt han spiller i de kommende Lillestrøm-kampene.

- Jeg tror ikke all denne kritikken vil påvirke spillet mitt, men ekspertene må få ha sine meninger, sier Müller til Dagbladet.no.

- Vurderer du å endre opphoppsteknikken din, slik kritikerne antyder at du bør gjøre?

- Ettersom dette var et uhell, er det vanskelig å si hva jeg gjør. Jeg kan verken si at jeg endrer teknikk eller at jeg ikke gjør det, svarer Müller, som synes han får for mye kritikk etter det han fastholder at var et uhell.

Her løfter du bare ett kne, Heinz

• Les også: Geir Ludvig Fevang tilgir Heinz Müller

2005: Heinz Müller hever ett kne hevet i duellen med Odd Grenlands Morten Fevang.
KLAR TALE: Heinz Müllers tidligere lagkamerat i Odd Grenland, Erik Holtan, mistenker at Lillestrøm-keeperen traff Geir Ludvig Fevang med vilje.
2007: Heinz Müller løfter begge knærne, hvorav det venstre treffer Geir Ludvig Fevang i ansiktet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer