Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her løfter gullvinneren sin funksjonshemmede bror over gjerdet og inn i målområdet

- Uansett hva jeg gjør eller hvor jeg er: Han er min inspirasjon.

DEDIKERTE GULLET TIL BROREN: Kanadiske Alex Bilodeau tok mandag gull i freestyle kulekjøring. Gullet dediserte han til sin funksjonshemmede bror, Frederic. Foto: AFP/FRANCK FIFE
DEDIKERTE GULLET TIL BROREN: Kanadiske Alex Bilodeau tok mandag gull i freestyle kulekjøring. Gullet dediserte han til sin funksjonshemmede bror, Frederic. Foto: AFP/FRANCK FIFE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kanadiske Alex Bilodeau (26) tok mandag gullet i mennenes freestyle kulekjøring, og ble med det eneste freestyle-kjører som har vunnet to OL-gull (vant også i Vancouver i 2010).

En gullmedalje i seg selv fortjener en enorm feiring. Det ble det også i målområdet i kulekjøringsbakken. Gullvinneren dro nemlig sin funksjonshemmede bror over gjerdene og inn i målområdet, og dediserte gullmedaljen til han.

DRATT OVER: Bilodeau ga broren en bamseklem og løftet ham over gjerdet og inn i målområdet. Foto: REUTERS/Mike Blake
DRATT OVER: Bilodeau ga broren en bamseklem og løftet ham over gjerdet og inn i målområdet. Foto: REUTERS/Mike Blake Vis mer

Bilodeaus bror Frederic har nemlig cerebral parese. Bilodeau har to OL-gull, men broren har også gjort en imponerende jobb på hjemmebane. Han ble nemlig spådd å ikke kunne gå som 12-åring, men nå, femten år senere, gjør han fortsatt det.

- Det er helt utrolig hvilken motivasjon han har, og hvert steg er vanskelig for ham. I livet, har jeg en enkel sti og jeg trenger å gå ut dit og gjøre mitt beste av respekt for ham. Han lever drømmen sin gjennom meg. Det minste jeg kan gjøre, er å ta gull. Han er min inspirasjon, sier Bilodeau ifølge The Independent.

- Enorm motivasjon Det at broren er funksjonshemmet har gjort Bilodeau takknemlig for at han har muligheten til å gjøre akkurat det han gjør.

STOLT: Funksjonshemmede Frederic var tydelig stolt av lillebror Alex. Foto: REUTERS/Dylan Martinez
STOLT: Funksjonshemmede Frederic var tydelig stolt av lillebror Alex. Foto: REUTERS/Dylan Martinez Vis mer

- Han har ikke den sjansen. Så av respekt til ham, trenger jeg å gå etter det og med den motivasjonen han har, er det han som ville vært olympisk gullmedalje-vinner.

- Uansett hva jeg gjør eller hvor jeg er, er han min inspirasjon. Akkurat som deg og meg, har han drømmer, og mange av dem er ikke mulig å oppfylle for ham. Men han drømmer om det, han snakker om det, og klager aldri over det at det ikke er realistisk, sier Bilodeau.

Hele Norges coronakart