Her løper 13-åringen en 100 meter som ville gitt medalje i NM

Og gutten er selvfølgelig fra Jamaica.

(Dagbladet): Videoen øverst i denne saken er fra et skolemesterskap i friidrett på Jamaicia. Anledningen er et nasjonalt mesterskap der de beste unge utøverne fra hele landet deltar. Noen av utøverne er helt nede i 10-årsalderen.

I videoen ser du 13 år gamle Jhevaughn Matherson løpe en 100 meter på tiden 10,85. Det er mildt sagt imponerende av en så ung løper. Hvis du sammenlikner vinnertiden med vinnertiden under forrige NM, ser du at den unge gutten løper fortere enn flere av Norges beste senior-løpere.

Norgesmester Philip Bjørnå Berntsen vant NM på tiden 10,82. Utøverne som tok sølv og bronse i det samme løpet, løp på nøyaktig samme tid som 13 år gamle Matherson gjorde i det nasjonale mesterskapet, skriver NRK, som først omtalte saken.

STORT TALENT: 13 år gamle Jhevaughn Matherson løper 100 meter på tiden 10,85. Foto: YouTube/great121ful
STORT TALENT: 13 år gamle Jhevaughn Matherson løper 100 meter på tiden 10,85. Foto: YouTube/great121ful Vis mer

- Det er en ekstremt imponerende tid. Det er virkelig spesielt. Jeg tror det er en Bolt-effekt, sier den tidligere sprinteren John Ertzgaard til NRK.

Jaysuma «Jays» Saidy Ndure har den norske rekorden på 100 meter. Han er den eneste norske utøveren som har løpt distansen på under ti sekunder. Han deltok ikke i forrige NM.

Jamaicaneren Usain Bolt er som kjent verdens raskeste sprinter, og har verdensrekorden på både 100 meter og 200 meter. Unge Matherson har et godt stykke opp til Bolt som har løpt 100 meter på tiden 9,58.