Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her løper Bolt en 100 meter på 8,70

Tyskere avslørte toppfart i OL.

100 METER MED FLYGENDE START: Tyskerne slår med grundighet fast at Usain Bolt her klokker inn sisteetappen på stafetten i London-OL til 8,70 sekunder. Foto: Scanpix / REUTERS/ Jim Young
100 METER MED FLYGENDE START: Tyskerne slår med grundighet fast at Usain Bolt her klokker inn sisteetappen på stafetten i London-OL til 8,70 sekunder. Foto: Scanpix / REUTERS/ Jim Young Vis mer

(Dagbladet): Hvis det var noen tvil ble den borte under OL i London. Usain Bolt (26) er verdens desidert raskeste mann.

Den seksdoble OL-mesteren er kjappest både før, nå og i den nærmeste framtid.  Og han er raskere enn du trodde.

Fantomfart Videoopptak fra 4 x 100 meter-stafetten under OL viser at Bolts hadde fantomfart på sin sisteetappe for Jamaica i London i august.

Tid: 8,70 sekunder.

Det er verdensrekord, uoffisielt med flygende start, for løperen som allerede har bestenoteringene på både 100, 150, 200 meter - og stafett.

Det er en videoanalytiker i det tyske friidrettsforbundet som har tatt seg bryet til å studere og tidta Bolts etappe da Jamaica satte verdensrekord på 36,84, skriver finske Ilta Sanomat.

Tangering Bolt startet ut av siste sving omtrent ved siden av Ryan Bailey - i mål hadde han tatt to tideler på amerikaneren som løp inn til USA-rekord.

TANGERING: Her løper Asafa Powell inn til en stafettid på 8,70 under 4 x 100 meter-finalen i Beijing, etter å ha fått pinnen av nettopp Bolt. Foto: Scanpix / AFP  / NICOLAS ASFOURI
TANGERING: Her løper Asafa Powell inn til en stafettid på 8,70 under 4 x 100 meter-finalen i Beijing, etter å ha fått pinnen av nettopp Bolt. Foto: Scanpix / AFP / NICOLAS ASFOURI Vis mer

Bolts uoffisielle v-rekord på 100 meter-stafett er bare en tangering av den forrige bestenoteringen. Også landsmannen Asafa Powell har løpt på 8,70 - under OL-stafetten i Beijing.

Tiden måles ikke fra løperen får pinnen, men fra hver 100 meter til neste 100 meter under stafetten.

Resten av det jamaikanske laget i London var ikke i nærheten av Bolts stafettid. Nesta Carter fikk 10,28 med normal start, mens Michael Frater og Yohan Blake klokket inn på henholdsvis 9.07 og 9,09.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media