Her løper Ronaldo en 100 meter i norgestoppen

Med fotballsko etter 78 minutter på en tung bane.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Real Madrid - Atletico Madrid 2-0.

(Dagbladet): Han er blitt trent av Usain Bolt og ble for fire år siden utpekt til Europas raskeste fotballspiller med en toppfart på 33,4 km/t.

Lørdag kveld viste Ronaldo at han fortsatt er lynkjapp, over hele banens lengde.

På stillingen 2-0 mot Atletico Madrid setter han i gang et gigantløp, fra egen femmeter til langt inne i motstanderboksen. Angrepet avsluttes med at han setter ballen i stolpen.

Flere har målt lengden og tida på løpet, og det snakkes om 96 meter på 10 sekunder eller 100 meter på 11,5 sekunder. Uansett en fabelaktiv prestasjon av Ronaldo etter nesten en hel match på ei tung, våt gressmatte, og iført fotballsko.

- Helt sjukt Tida på 11,5 ble klokket av svenske TV4, der tidligere KIL-trener og fotballekspert Tony Gustavsson satte og måpte.

- Det er helt sjukt. 11,50 på 100 meter, sier Gustavsson til TV-kanalen.

- Det er minst 11,1 sekunder. Men uansett hva han klokkes inn til så er det vanvittig. Vi trenger ikke å overdrive eller lyve her, sier C Sports-ekspert Petter Veland til Dagbladet.

FOR ET LØP! Bilde til venstre er tatt lit mer enn ti-elleve sekunder etter det til høyre. Foto: C More
FOR ET LØP! Bilde til venstre er tatt lit mer enn ti-elleve sekunder etter det til høyre. Foto: C More Vis mer

Hastigheten Ronaldo ble gitt i 2008, via Der Spiegel-utregninger, tilsvarer en 100 meter på 10,8 sekunder. Og hva var tipset han fikk av Bolt på trening? Endre tyngdepunktet over standfoten, slik at han skulle falle sjeldnere.

10,8 ville holdt til gull i NM på 100 meter i Kristiansand i august, der vinneren noterte ei tid to hundredeler treigere.

Ikke blitt treigere - Jeg tror ikke Ronaldo er blitt noe seinere de siste årene, og nå spiller han i en klubb hvor hurtighet og eksplosivitet står i førersetet, sier Veland.

La Liga-eksperten har sett Ronaldo briljere med fart og teknikk de tre siste årene i Real Madrid, og denne gangen imponerte det mest at løpet skjedde seint i kampen.

- Ja, at Cristiano Ronaldo er rask er ikke noe nytt. Det som imponerte er at han gjør det i det 78. minutt. Det er et nytt bevis på at han er det nærmste en kommer en maskinell fotballspiller. Han har en fysikk som få eller ingen kan matche.

CRISTIANO RONALDO

Født: 5. februar 1985
Høyde: 186 cm
Vekt: 84,5 kg
Klubb: Real Madrid
Tidligere klubber: Manchester U, Sporting Lisboa
• Kamper og -mål i Real: 165/166

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer