Her løper travhesten løpsk - mot kjøreretningen

- Jeg hoppet i setet, sier mannen bak den utrolige videoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Urent trav blir rett og slett et for spakt uttrykk når man skal beskrive travhesten Tyholt Lomens ville ferd i Drammens gater i formiddag.

Her snakker vi villmannskjøring med vogn.

Rett etter kl. 10 hadde nemlig Tyholt Lomen løpt løpsk fra travbanen i byen, forvillet seg ut i Rosenkrantzgata, og satt full fart mot Mjøndalen - i motsatt kjøreretning.

Kjell Ove Olaussen har fastmontert et videokamera på dashbordet i bilen når han er ute og kjører. Det angrer han ikke på i dag. For da Olaussen sto og ventet i et lyskryss kom plutselig hesten løpende.

- Jeg hoppet i bilsetet da jeg plutselig så den komme fra venstre. Det var kjempeflaks at jeg akkurat fikk grønt lys der og da, så jeg la meg i fila ved siden av, og prøvde å følge hastigheten, sier han til Dagbladet.

- Jeg har kamerastativ fastmontert, og har det nesten alltid med meg, for man vet aldri hva som kommer, sier Olaussen.

Kunne gått gærnt
Ifølge DT, som først skrev om saken, hadde hesten allerede skadet tre biler da den dukket opp i linsa til Kjell Ove Olaussen.

Han forteller at det var rent hell at hesten ikke skapte mer trøbbel.

- Spesielt den siste bilen i videoen, der kunne det gått skikkelig gærnt. Han kom jo ut fra travbanen og la seg i akkurat den fila der hesten løp motsatt vei. Heldigvis gikk det bra, og det gikk visst bra også med hesten, sier Olaussen, som har hatt flere medier på telefonen i dag.

Noe liknende har han aldri fanget på tape.

- Nei, ikke noe i nærheten av dette. Det kan jeg trygt si, sier han og ler.

Få meldinger fra folk
Den ville ferden, som varte i rundt en halvtime, førte altså til skader på tre parkerte biler, før hesten var under kontroll rundt 10.30.

- Hesten ble ikke skadd, iallfall ikke som jeg har fått beskjed om, sier operasjonsleder Ann-Sofi Larsen ved Søndre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.

Til tross for at den løpske hesten løp mot kjøreretningen i Rosenkratzgata etter å ha kommet seg gjennom Buskerudveien og Ingeniør Rybergsgate hvor den bulket biler, fikk politiet bare et fåtall meldinger fra publikum.

- Vi vet ikke hvorfor så få ringte. Den trakk jo en vogn etter seg, så folk trodde kanskje at den ikke var førerløs, sier Larsen.

Nøyaktig hva som førte til at hesten valgte å løpe en tur på egen hånd er foreløpig ikke kjent, opplyser politiet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer