Her må Balotelli slepes vekk fra dommeren

Se episodene som skapte City-raseri og kaos.

(Dagbladet): Manchester City - Ajax 2-2.

Det var kampen City måtte vinne i går kveld, og det var kampen manager Roberto Mancini mener City egentlig vant 3-2.

Bare dommer Peter Sørensen hadde gjort jobben sin slik italieneren ønsket.

Overtidsstraffe? Etter poengdeling på Etihad i går kveld ble dansken omringet av sinte City-spillere, med Mario Balotelli i front med fingeren oppe. Kaptein Vincent Kompany måtte bort og dra en strittende italienske hissigpropp vekk fra den danske fløyteblåseren.

Sørensen blåste nemlig av matchen med Balotelli liggende på ryggen i Ajax' 16-meter, ropende på straffe på overtid.

TV-bildene viser klart at italieneren ble dratt i og revet ned - selv om han hjalp til litt selv. Sørensen tok opp fløyta og blåste - men bare for full tid og et resultat som er katastrofe for City.

Med to poeng på fire kamper er sjansene for avansement mikroskopiske, det hjelper trolig ikke engang dersom City slår både Real Madrid og Dortmund i de to siste kampene.

Noen minutter før Balotelli-episoden jublet Sergio Kun Aguero for det han trodde var 3-2-målet og seier.  Argentineren satte ballen i nettet fra kort hold, da innbytter Aleksander Kolarovov slo ballen knallhardt inn i feltet.

Men flagget var oppe hos assistentdommeren, for en offside de færreste skjønte noe av.

- Det var mål Mancini ville også ha en prat med dommeren ute på gressteppet, han var eitrende forbanna over Aguero-annulleringen og gratulerte danske spydig.

- Jeg sa til dommeren at det var et mål. Jeg så ikke den siste hendelsen med Mario og straffeavgjørelsen, men spillerne mine sier at det skulle vært straffe, sier Mancini.

Han har gitt opp Champions League, og håper bare blåtrøyene kan ta tredjeplassen som gir B-turneringen Europa League.

- Vi fikk bare ett poeng, nå er vi ferdige i Champions League, sier Mancini med et bittelite forbehold:

- Hvis vi nå vinner to kamper, får åtte poeng og går videre, da kan vi vinne Champions League. Det er veldig enkelt, for hvis det skjer så vinner vi Champions League, sier Mancini.

- Dere så bildene Kaptein Kompany var nedtrykt etter poengtapet og ønsket ikke å klage på de to dommeravgjørelsene.

- Dere ser bildene og kan vurdere dette bedre enn meg. Vi gjorde ikke nok for å vinne i kveld, og må bare lære og ta det med oss til neste kamp, sier belgieren.

RASERI: Mario Balotelli (t.h) ble tatt hånd om av Vincent Kompany da Italia-spissen reagerte voldsomt aggressivt da han ikke ble tildelt straffe på tampen av kampen. Foto: REUTERS/Darren Staples
RASERI: Mario Balotelli (t.h) ble tatt hånd om av Vincent Kompany da Italia-spissen reagerte voldsomt aggressivt da han ikke ble tildelt straffe på tampen av kampen. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

Som stopper irriterer han seg over at Ajax scoret to mål på dødball.

- Vi må forsvare oss som lag på cornere, og vi sviktet ved to anledninger. Det var ikke bra mål.

Han får være med i neste Champions League-kamp, mot Real hjemme om 14 dager. Det samme gjelder neppe manager Mancini - som omtalte dommertrioen som «veldig elendige».

Kaotisk avslutning Mancini blir trolig utestengt for oppførselen mot dommer Rasmussen, som ikke ønsket å snakke med italieneren.

- Hva dommeren sa til meg? Ingenting, sier Mancini.

Danske Sporten.dk fikk snakke med Sørensen i formiddag, og han vil bare snakke generalt om kampen i Manchester.

- Det er første gang jeg har opplevd en sånn kaotisk avslutning på en kamp.

Han skal snakke med Uefa om kampen, episodene og situasjonen på banen seinere i dag.

- Det er aldri moro. Men det må man regne med når kampen utvikler seg som den utvikler seg.

KUTT: Mancini ba ITVs kameramann om å slutte å filme han ute på banen etter kampslutt. På pressekonferansen ble italieneren beskyldt for å ha truet reporteren, ved ved å si «ferdig» ledsaget av fingeren over strupen. Det tilbakeviste City-sjefen i går kveld. REUTERS/Darren Staples
KUTT: Mancini ba ITVs kameramann om å slutte å filme han ute på banen etter kampslutt. På pressekonferansen ble italieneren beskyldt for å ha truet reporteren, ved ved å si «ferdig» ledsaget av fingeren over strupen. Det tilbakeviste City-sjefen i går kveld. REUTERS/Darren Staples Vis mer