Her må Nyland se seg slått, men etter kampen fikk han en positiv overraskelse

- En leksjon i italiensk fotball.

BAKLENGS: Ørjan Nyland måtte se to baller gå forbi seg i kveld. Her har akkurat Leonardo Bonucci stanget inn 0-2 for gjestene. Men etter kampen fikk han i alle fall et plaster på såret av sitt forbilde, Gianluigi Buffon. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BAKLENGS: Ørjan Nyland måtte se to baller gå forbi seg i kveld. Her har akkurat Leonardo Bonucci stanget inn 0-2 for gjestene. Men etter kampen fikk han i alle fall et plaster på såret av sitt forbilde, Gianluigi Buffon. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

• Norge-Italia 0-2 (0-1)

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Norge var dessverre aldri i nærheten av å tukte et bunnsolid italiensk lag på Ullevaal i kveld.

- En leksjon Simone Zaza og Leonardo Bonuccis scoringer for gjestene ble beholdningen, og det er en nedslått Ørjan Håskjold Nyland som snakker med Dagbladet etter kampen.

- Vi fikk en leksjon i italiensk fotball - de var solide bakover og farlige framover. Nå må vi finne ut hvorfor de er så mye bedre enn oss, sier han.

- Vi visste naturligvis at Italia er et veldig godt lag og hva de står for. De er alltid med i mesterskap, og har en tendens til å nå langt. Vi kan i alle fall lære av hvordan de er så mye mer direkte enn oss, og hvordan de spiller seg ut av presset vi setter på dem. Det er sånn vi vil spille.

Selv kunne ikke Molde-keeperen klandres for noen av baklengsmålene, men selv synes han det er vanskelig å smile av den grunn.

- Nei, jeg gjorde ingen dårlig kamp, men det er vanskelig å glede seg over det i dag.

Møtte forbildet Likevel var ikke alt bekmørkt. Etter kampen var Nyland på pletten for å veksle to ord med sin store helt - Gianluigi Buffon. Han bekrefter overfor Dagbladet at han fikk sikret seg suveniren.

- Ja, jeg fikk med meg drakta til Buffon i dag. Vi får se om den skal på veggen i glass og ramme, men det er uansett kjekt å møte forbildet sitt. Han ble kanskje ikke satt på de helt store prøvene i dag, men der ser du igjen forskjellen på Italia og Norge, sier Nyland.

Sisteskansen fikk også spørsmål om det ble vekslet noen ord mellom de to.

- Vi takket for kampen og ønsket hverandre lykke til videre. Det er sånn det skal være.