Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her må Rossbach innse at han ikke blir den nye Buffon

Lillestrøm slo Odd 3-1.

BAKLENGSMÅL:  Sondre Rossbach slapp inn sitt første mål på 731 minutter. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix
BAKLENGSMÅL: Sondre Rossbach slapp inn sitt første mål på 731 minutter. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Odd - Lillestrøm 1-3 (0-1)

(Dagbladet): Lillestrøm vant overraskende 3-1 over Odd på Skagerak Arena søndag kveld. Mohamed Ofkir, Bassel Jradi og Fred Friday sørget for målene til gjestene. Joakim Våge Nilsen scoret Odds mål.

Dermed ble det en brutal stopp for Odd-keeper Sondre Rossbach med tanke på antall minutter uten baklengsmål i norsk eliteserie.

Rekorden lyder på 731 minutter. Det er et stykke unna den italienske keeperen Gianluigi Buffon, som holdt buret rent i 16 timer. Serie A-rekorden ble satt i mars.

Skuffet Fagermo Odd hadde ballen mest, men skapte få målsjanser.

Trener Dag-Eilev Fagermo var skuffet over tempoet i angrepsspillet.

- Slow motion-fotball. Vi må få et helt annet trøkk og råskap i angrepsspillet, sa Fagermo til TV 2 i pausen.

Da lå Odd under 1-0.

Overgang Ofkir ga Lillestrøm ledelsen etter 35 minutter. Målet kom etter en overgang, der 19-åringen til slutt lurte Espen Ruud og skjøt ballen i mål.

2-0 kom fire minutter etter pause. Jradi fyrte av en kanon fra utenfor 16-meteren som gikk bak Rossbach. Joakim Våge Nilsen reduserte 18 minutter før slutt. Ett minutt i forkant hadde han kommet inn for Fredrik Nordkvelle.

Ropte på straffe Den samme Våge Nilsen gikk i bakken fem-seks minutter før slutt. Hjemmepublikum ropte på straffe for det de mente var en dytt i ryggen.

De fikk støtte av TV 2's kommentator.

Lillestrøm gikk opp til 3-1 ett minutt på overtid. Fred Friday viste styrke i en duell med Steffen Hagen og skjøt ballen i mål. Han er nå toppscorer i Tippeligaen med seks mål.

Imponerende kontringsspill For Odd sin del gjelder det å få i gang Olivier Occean. Spissen har forsatt til gode å score mål.

- Det var et imponerende kontringsspill av Lillestrøm. Vi var ikke farlige nok, til tross for at vi hadde et spillemessig overtak. Men det var et godt Lillestrøm-lag. Vi var dessverre for svake i første omgang, sa Odd-trener Fagermo til TV 2 etter kampen.

Hele Norges coronakart