Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her medalje-jentene champagne-festen

- Gleder meg til mye god mat og drikke!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Marit Bjørgen, Therese Johaug, Kristin Størmer Steira og Ingvild Flugstad Østberg reiser alle hjem fra OL med medalje. Det ble feiret i går.

På hotellet Golden Tulip et stykke unna deltagerlandsbyen ankom jentene i et sabla humør nå i kveld.

De ble møtt av landslagssjef Åge Skinstad som sto klar med (alkoholfri, hevdet han) sjampis og spesialbakt gullkake.

- Klart vi er glade. Dette er den første turen utenfor deltagerlandsbyen på tre uker. Nå er det over. Det har gått bra. Nå skal vi feste. Vi skal unne oss mye god mat og mye god drikke, sa en festklar Marit Bjørgen etter å ha dusjet et titalls pressefolk med sprudlevannet.

Marit avsluttet likegodt OL med å vinne tremila, og ble OL-dronning igjen - som hun ble det i Vancouver for fire år siden. Tre gull stoppet hun på denne gangen.

Helt sykt - Det er jo helt sykt egentlig. Jeg kom hit med mål om et individuelt gull. Selv om det har vært noen nedturer underveis, er de glemt nå. Denne avlsutningen av OL overgår alt, sier hun til Dagbladet.

- Var det tremila du hadde mest lyst til å vinne?

GULLKAKE: Ingen gullmedalje uten kake. Slik er tradisjonen i langrenns-Norge.
GULLKAKE: Ingen gullmedalje uten kake. Slik er tradisjonen i langrenns-Norge. Vis mer

- Ja, det var det. Det er den jeg har hatt i tankene hele tida. Helt fra jeg tok fatt på treninga i mai og fram til nå. Å klare det -  å nå målet - er en ubeskrivelg følelse.

Lang fest - Er du veldig sliten nå?

- Ikke her og nå. Jeg er i knallform. Og skal i alle fall feste godt utover kvelden sammen med de andre jentene og støtteapparatet. Det har vi fortjent alle sammen.

- Men i morgen ser jeg ikke bort fra at jeg kan føle meg litt sliten, sier ei OL-dronning som sprudlet minst like mye som champagnen....

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!