Her mener Berg det er straffe - og gult kort - til Ashley Young

- Det er mulig å gi, sier dommersjef Rune Pedersen.

SVALESTUP: Da Ciaran Clark traff Ashley Youngs høyrefot, reagerte Manchester United-vingen raskt og førte venstrebeinet også inn i Clark. Deretter falt han skikkelig. Straffe, mener mange, men Young får også mer kritikk for å gjøre mye ut av lite.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis
SVALESTUP: Da Ciaran Clark traff Ashley Youngs høyrefot, reagerte Manchester United-vingen raskt og førte venstrebeinet også inn i Clark. Deretter falt han skikkelig. Straffe, mener mange, men Young får også mer kritikk for å gjøre mye ut av lite.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel RoddisVis mer

(Dagbladet): Med to svalestup for straffespark har Ashley Young stjålet store deler av oppmerksomheten Manchester United egentlig skulle ha hatt for to seire den siste tida.

Etter Shaun Derry-situasjonen for en uke siden havnet Young i fokus igjen i går, da han overspilte godt etter å ha fått foten til Ciaran Clark på seg inne i Aston Villa-feltet.

TV 2s Fotballkveld oppsummerte Henning Berg situasjonen ganske treffende, da han både mente Clark og Young brøt reglene.

- Problemet til Ashley Young er at han overspiller alt for mye, sa Berg.

- Det er kontakt der, og jeg mener det er riktig å blåse straffe, men dommeren burde egentlig gitt gult kort til Ashley Young samtidig. Man burde kunne gitt straffe og gult kort, det bør være mulig, sa den tidligere United-proffen.

Det er også fullt mulig, ifølge NFFs dommersjef Rune Pedersen.

Tilsnakk
- Men du kan si det sånn at hvis dommeren mener det er straffe, men den ene spilleren samtidig overspiller voldsomt, så vil skikkelig tilsnakk være mer enn passende, sier Pedersen til Dagbladet.

- Er det klart at det er en felling dommeren ser, så vil graden av det eventuelt usportslige avgjøre om det er aktuelt med kort til han som er felt. Men de fleste vil nok nøye seg med kraftig tilsnakk, og heller vurdere gule kort ved gjentakelse. Dessverre ser man ofte at det er kontakt, men at spilleren utnytter det og gjør mer enn nødvendig. Det skal dommerne være obs på, sier dommersjefen.

Fullt mulig å straffe filming i etterkant
Arsenal-manager Arsene Wenger har i dag tatt til orde for å straffe spillere som filmer i etterkant, og franskmannen mener karantene er det eneste riktige, noe som også ble tema etter Ashley Youngs straffe mot QPR.

- Dersom åpenbar filming hadde ført til tre kampers utestengelse, hadde spillerne sluttet med det. Jeg hadde støttet det, men det må være åpenbar filming, sier Wenger, ifølge Mirror.

Rune Pedersen påpeker imidlertid at det er det full anledning til slik straff i etterkant allerede, og minner om at det har skjedd flere ganger de siste årene.

- Den muligheten har vi, Uefa har grepet inn i europacupsammenheng, og her hjemme hadde vi også en sak med John Pelu. Den muligheten ligger der, så er det saksgangen i etterkant som bestemmer utfallet, sier han.

NFF innstilte på at John Pelu skulle bli utestengt i to kamper etter å ha filmet seg til straffe mot Viking i 2008, men Pelu ble senere frikjent etter at RBK-legene bekreftet at svensken hadde fått krampe.

I Champions League året etter ble Eduardo da Silva ilagt to kampers karantene etter å ha blitt funnet skyldig i å ha lurt dommeren da Arsenal fikk straffe mot Celtic.

Arsene Wenger ble forøvrig rasende den gangen, og mente dommen mot da Silva var vilkårlig og en heksejakt etter en situasjon der det ikke gikk an å konkludere.

Nå gjentar altså Wenger at det er behov for å straffe skuespill, men presiserer at det må være snakk om åpenbart juks.