Her mener Berg det er straffe - og gult kort - til Ashley Young

- Det er mulig å gi, sier dommersjef Rune Pedersen.

SVALESTUP: Da Ciaran Clark traff Ashley Youngs høyrefot, reagerte Manchester United-vingen raskt og førte venstrebeinet også inn i Clark. Deretter falt han skikkelig. Straffe, mener mange, men Young får også mer kritikk for å gjøre mye ut av lite.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis
SVALESTUP: Da Ciaran Clark traff Ashley Youngs høyrefot, reagerte Manchester United-vingen raskt og førte venstrebeinet også inn i Clark. Deretter falt han skikkelig. Straffe, mener mange, men Young får også mer kritikk for å gjøre mye ut av lite.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Med to svalestup for straffespark har Ashley Young stjålet store deler av oppmerksomheten Manchester United egentlig skulle ha hatt for to seire den siste tida.

Etter Shaun Derry-situasjonen for en uke siden havnet Young i fokus igjen i går, da han overspilte godt etter å ha fått foten til Ciaran Clark på seg inne i Aston Villa-feltet.

På TV 2s Fotballkveld oppsummerte Henning Berg situasjonen ganske treffende, da han både mente Clark og Young brøt reglene.

- Problemet til Ashley Young er at han overspiller alt for mye, sa Berg.

- Det er kontakt der, og jeg mener det er riktig å blåse straffe, men dommeren burde egentlig gitt gult kort til Ashley Young samtidig. Man burde kunne gitt straffe og gult kort, det bør være mulig, sa den tidligere United-proffen.

Det er også fullt mulig, ifølge NFFs dommersjef Rune Pedersen.

Tilsnakk - Men du kan si det sånn at hvis dommeren mener det er straffe, men den ene spilleren samtidig overspiller voldsomt, så vil skikkelig tilsnakk være mer enn passende, sier Pedersen til Dagbladet.

- Er det klart at det er en felling dommeren ser, så vil graden av det eventuelt usportslige avgjøre om det er aktuelt med kort til han som er felt. Men de fleste vil nok nøye seg med kraftig tilsnakk, og heller vurdere gule kort ved gjentakelse. Dessverre ser man ofte at det er kontakt, men at spilleren utnytter det og gjør mer enn nødvendig. Det skal dommerne være obs på, sier dommersjefen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer