Her mener RBK-fansen at Sogndal-terapauten drøyer tid

- Kan ikke forvente at jeg skal spurte over banen.

(Dagbladet): Rosenborg og Sogndal spilte 0-0 på Lerkendal i går, og sogndølene står uten tap på de tre første kampene i årets Tippeliga.

Rundt et kvarter før slutt i den målløse kampen i Trondheim ble Sogndals Malick Mane liggende på banen med tilsynelatende store smerter, og ballen var i spill i rundt et minutt før den ble spilt over sidelinja. Sogndals støtteapparat løp deretter tvers over banen til Mane, som var oppe på beina igjen sekunder etter at hjelpen kom.

RBKs supporterklubb, Kjernen, reagerer på at Mane overspilte og at Sogndals naprapat brukte lang tid på vei over banen.

- At Mane spretter rett opp er provoserende, sier Kjernen-talsmann Kenneth Kjelsnes til Dagbladet.

- Rosenborg bør avgjøre kampen allerede før pause, og det skuffende at de ikke scorer mål. Sogndal kommer til Lerkendal og får maksimalt ut av besøket. At spillere og kanskje lagledere er med på å drøye tida er frustrerende, sier Kjelsnes.

- Vi var offensive Sogndals sportslige leder, Håvard Flo, tilbakeviser at Sogndal bevisst ville drøye tid.

- Vi reiste til Trondheim for å ta tre poeng, og jeg synes vi spiller offensiv fotball. Rosenborg hadde nok å stri med, sier Flo til Dagbladet.

Om Mane-situasjonen sier Flo følgende:

- Det er slikt som skjer i nesten alle kamper, sier Flo.

- Tv-kommentator og supporterleder reagerer på at hjelpepersonellet bruker lang tid over banen?

- Mane hadde vondt her og der, og vi måtte jo tvers over hele banen for å hjelpe. Det skal sies at han (medisinsk koordinator, Kim Are Jacobsen) ikke er en sprinter, sier Flo.

Pipekonsert Lerkendal-publikumet viste sin frustrasjon og pep både da Mane lå nede og etter at han var på beina igjen. Mens Kim Are Jacobsen var på vei over banen for å hjelpe Sogndal-spilleren sa tv-kommentatoren følgende:

REAGERER: RBK-fansen mener Sogndal fikk maksimalt ut av besøket på Lerkendal og at de bevisst valgt å drøye tid i andre omgang.
Foto: Ned Alley / Scanpix
REAGERER: RBK-fansen mener Sogndal fikk maksimalt ut av besøket på Lerkendal og at de bevisst valgt å drøye tid i andre omgang. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer

- Det går i sirup for materialforvalteren som er på vei over med is. Eller, det er vel en fysioterapeut eller lege, sier tv-kommentatoren i klippet som du kan se øverst i saken.

Jacobsen selv ler av kommentaren når Dagbladet gjengir det som ble sagt.

- Jeg jogget over banen, og ser ingen grunn til å klage. Det er jo humoristisk hvis noen mener det ser ut som jeg løper i sirup. Det var kaldt i Trondheim og det tar litt tid for å få i gang maskineriet, sier Jacobsen til Dagbladet.

- Ingen kan forvente at jeg skal spurte over. Mane fikk et spark i leggen og lå nede. Han er ikke typen som overdriver, sier Jacobsen.