SINT: Viking-trener Åge Hareide i diskusjon med dommer Per Ivar Staberg. Foto: Tommy Ellingsen / Scanpix
SINT: Viking-trener Åge Hareide i diskusjon med dommer Per Ivar Staberg. Foto: Tommy Ellingsen / ScanpixVis mer

Her mener Rosenborg at de ble snytt for straffe

Skogseid handset i feltet på overtid.

(Dagbladet): • Viking - Rosenborg 0-0

Det ble en svært tam affære på Viking Stadion i rundens hovedkamp, og Viking og Rosenborg delte poengene broderlig.

- Det ble sjanser begge veier, men det var greit at hvert lag fikk ett poeng, sier Vikings Christian Landu Landu til TV 2 etter kampen.

Åge Hareide sa før kampen at kveldens kamp var en god mulighet til å ta et byks oppover tabellen, og det var Viking som hadde de største mulighetene - uten å få uttelling.

Rosenborg ble muligens snytt for straffespark på overtid da Trond Olsens innlegg traff Håkon Skogseid i armen, men innlegget gikk bare et par meter fra backen og et straffespark ville vært svært strengt.

- Dommeren kunne dømt på den, men det er vanskelig å se for dommeren. Det er ingen sure miner fra vår side i hvertfall, sa Markus Henriksen til tv-kanalen etter kampen.

Viking kunne også hatt straffe da Markus Henriksen felte Birkir Bjarnason i feltet, men Per Ivar lot nok en gang situasjonen gå.

- Dommern har helt rett, og Birkir sa det selv etter kampen at Rosenborg-spilleren var på ballen først, sa Åge Hareide etter kampen.

Farlig Örlund-utspill I en ellers sjansefattig og kjedelig førsteomgang var et mislykket utspill det eneste høydepunktet.

Örlund slo nemlig ballen rett til Erik Nevland, og den tidligere Fulham-spilleren hadde fri bane mot mål. Nevland manglet imidlertid litt fart til å kunne løpe fra Simen Wangberg og Jim Larsen, og ble tvunget til å avslutte tidlig. Örlund reddet komfortabelt.

Rosenborg hadde ballen mye, men stanget gang på gang i Viking-forsvaret. De gangene de kom til avslutning reddet Jarstein komfortabelt.

Viking skapte de største mulighetene, og etter 67 minutter ble de stoppet på strek.

Indridi Sigurdsson styrte Håkon Skogseids stuss mot mål, men Örlund ble nærmest truffet av ballen på streken og fikk avverget scoring.

Nære for Bjørdal Fire minutter etter var Viking nære igjen.

Johan Lædre Bjørdal var høyest på en corner etter å ha løpt seg fri fra Wangbergs markering. Bjørdal headet mot mål, men headingen traff en RBK-spiller i ryggen og Markus Henriksen fikk til slutt beinet ballen unna.

I jakten på vinnermålet ble matchvinneren fra Brann-kampen, Bengt Sæternes, ble dyttet innpå de siste ti minuttene. Men etter å ha kommet til mange innlegg tidligere i kampen klarte ikke hjemmelaget å få ballen ofte nok inn i feltet da den tidligere Brann- og Vålerenga-spilleren var i boksen.

Det endte dermed uavgjort i en tam hovedkamp på Viking Stadion.

PS. Rade Prica, Rosenborgs toppscorer, måtte gå av banen allerede etter 13 minutter med en lyskeskade.

- Jeg føler at laget er forfulgt av skader. Prica måtte tidlig ut med en lyskeskade, og vi vet ennå ikke hvor ille det er, sa Jan Jönsson til NTB etter kampen.

SNYTT FOR STRAFFE? Trond Olsens innlegg treffer Håkon Skogseid i hånden. Foto: TV 2
SNYTT FOR STRAFFE? Trond Olsens innlegg treffer Håkon Skogseid i hånden. Foto: TV 2 Vis mer