Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her mister Chelseas keeper hodet - belønnes med rødt kort

Mareritt-start for Mourinho og Chelsea.

UTVIST: Chelsea-keeper Thibaut Courtois stemplet Gomis på vei alene gjennom. Dermed fikk sisteskansen det røde kortet. Foto: 
Reuters / Eddie Keogh / NTB Scanpix
UTVIST: Chelsea-keeper Thibaut Courtois stemplet Gomis på vei alene gjennom. Dermed fikk sisteskansen det røde kortet. Foto: Reuters / Eddie Keogh / NTB Scanpix Vis mer

Chelsea - Swansea 2-2 (2-1)

(Dagbladet): Regjerende seriemester Chelsea startet sesongen med tap i Community Shield for Arsenal, og var ute etter å rette opp inntrykket foran egne fans på Stamford Bridge i kveld.

Peter Cech forlot som kjent London-klubben før inneværende sesong, for Chelsea-manager José Mourinho har bestemt seg for at Thibaut Courtois er mannen som skal levere varene for de blå i årene som kommer.

Men i kveld hadde sisteskansen en mareritt-dag på jobben.

Chelsea hadde en oppskriftsmessig 2-1-ledelse da keeperen stormet ut for å stoppe Gomis som ble spilt alene gjennom av Jonjo Shelvey. I stedet for å ta ball, stemplet Courtois spissen på låret. Dermed hadde dommeren ikke annet valg enn å sende belgieren i dusjen, samtidig som han pekte på krittmerket.

Det er noe som heter at du ikke skal ta straffesparket når du selv blir felt. Det brydde ikke Gomis seg om, og sendte ballen i nettet bak innbytter Asmir Begovic.

José Mourinho nektet etterpå å snakke om det røde kortet fordi han sa at han klarer å kontrollere seg selv så tidlig i sesongen.

Nære sjokkledelse Swansea var nære en sjokkledelse tidlig i kampen da Bafetimbi Gomis fikk gå umarkert opp og stange ballen mot mål. Uheldigvis for bortelaget var ikke finsiktet innstilt, og ballen gikk en snau meter utenfor stengene til Thiabut Courtois.

Og det var starten på en god periode for hjemmelaget. Gomis fikk en ny mulighet noen minutter seinere, men avslutningen til spissen ble halvveis blokkert av en liggende Cahill, før ballen ble klarert av Terry mens den trillet mot mål. Like etterpå måtte Chelseas sisteskanse igjen i aksjon på et skudd fra distanse.

Men Chelsea var dødelig effektive på hjemmebane. Oscar sendte et frispark rett i kassa fra skrått hold. Det ble en blanding av skudd og pasning, noe som satte Swansea-keeperen helt ut av spill.

SIKKER: Bafetimbi Gomis utlikner til 2-2 på straffespark. Foto:
Reuters / Eddie Keogh / NTB Scanpix
SIKKER: Bafetimbi Gomis utlikner til 2-2 på straffespark. Foto: Reuters / Eddie Keogh / NTB Scanpix Vis mer

Det var ikke uventet at det var nettopp Oscar som scoret. De tre siste nettkjenningene til brasilianeren i ligaen har alle kommet mot kveldens motstander, ifølge BBC.

To raske mål Den ledelsen hadde London-laget i knappe seks minutter. Gomis stanget først ballen rett i klypene til Courtois, før André Ayew kranglet ballen i mål på returen, i sin Premier League-debut.

- Jeg syns vi spilte veldig bra i første omgang. Laget hadde selvtillit og du kunne se det selv når de utliknet, sier José Mournho ifølge Chelseas egen Twitter-konto.

Men waliserne var ikke lenge i himmelen, for Chelsea var dødelig effektive i den første omgangen. Willian slo et hardt innlegg mot mål, og Federico Fernandez var uheldig som styrte den i eget nett på vakkert vis.

STARTET: De fleste trodde at Diego Costa ikke ville starte kampen for Chelsea på grunn av problemer med hamstringen. Han startet likevel kampen. Foto: Reuters / John Sibley / NTB Scanpix
STARTET: De fleste trodde at Diego Costa ikke ville starte kampen for Chelsea på grunn av problemer med hamstringen. Han startet likevel kampen. Foto: Reuters / John Sibley / NTB Scanpix Vis mer

Da trodde de fleste at hjemmelaget ville styre kampen, men Courtois ville det altså annerledes. Med ti mann forsøkte Chelsea å slå tilbake, men laget klarte aldri å skape noen store sjanser.

Det føles nok som to tapte poeng for Mourinho og co. Portugiseren kom med noen saftige gloser mot slutten av kampen, som ikke egner seg på trykk.

- Spillerne vet at det er et dårlig resultat, men ett poeng er ett poeng med ti mann i en lang periode. Det er mye vanskeligere, sier Mourinho.

IRRITERT: Chelsea-manager José Mourinho skrev nettopp under på en ny fireårskontrakt med Chelsea. Han fikk ikke noen god start på årets liga. Foto: AFP PHOTO / IAN KINGTON / NTB Scanpix
IRRITERT: Chelsea-manager José Mourinho skrev nettopp under på en ny fireårskontrakt med Chelsea. Han fikk ikke noen god start på årets liga. Foto: AFP PHOTO / IAN KINGTON / NTB Scanpix Vis mer

- For en fotballkamp vi er vitne til på Stamford Bridge, uttalte TV 2-kommentator Per-Jarle Heggelund i kommentatorboksen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling