Her mister Norge en Uefa-cupplass

Slått av England med to tusendeler.

(Dagbladet.no) Engelskmennene slo Norge med nesten minste mulige margin i kampen om en ekstra plass i Uefa-cupen. Den nasjonen i Europa som har flest poeng på Fair Play-rankingen får plassen.

Norge lå foran England lenge, men ble passert på målstreken - og slått med fattige to tusendeler.

Rosenborg hadde fått den attraktive plassen, hvis Norge hadde vunnet kåringen - og skuffelsen er naturligvis stor i Trondheim.

- Dette viser vel bare at det butter litt imot for tida, RBKs daglige leder Nils Skutle til Dagbladet.no.

Unødvendig utvisning

Alt norske klubber og landslag har foretatt seg i Europa denne sesongen er vurdert av Uefa, og siden England passerte oss på målstreken ble trolig det røde kortet til Andreas Ulland Andersen i G19-landskampen mot Bulgaria i forrige uke avgjørende.

Viking-spilleren ble revet i bakken - og han slo deretter til bulgareren.

Den utvisningen ga alene 0,009 minuspoeng, skriver RBKweb.

KOSTBART KORT: Her tusler Andreas Ulland Andersen av banen etter å ha fått et unødvendig rødt kort mot Bulgaria. Utvisningen førte til at Rosenborg ikke fikk en Uefa-cupplass. Foto: THOMAS ANDERSEN/DIGITALSPORT
KOSTBART KORT: Her tusler Andreas Ulland Andersen av banen etter å ha fått et unødvendig rødt kort mot Bulgaria. Utvisningen førte til at Rosenborg ikke fikk en Uefa-cupplass. Foto: THOMAS ANDERSEN/DIGITALSPORT Vis mer

- Min første reaksjon da jeg hørte om kortet, var: Stang-ut igjen. Det var den siste av alle kampene norske lag spilte, så skjedde det der. Vi kom to tusendeler bak England, og rødkortet alene utgjorde nesten ti tusendeler, sier Skutle.

Kan vinne loddtrekning

Men alt håp er ikke ute for Rosenborg. Uefa skal til uka dele ut to plasser til. Norge og seks andre nasjoner ligger i potten, og en loddtrekning vil avgjøre hvilke to land som får hver sin ekstraplass.

- Det blir som å vinne i lotto, så det kan vi ikke gå ut fra. Slik er det, nå må vi bare gjøre det på den harde måten, sier trener Trond Henriksen til RBK.no.

Og den harde måten er å kvalifisere seg gjennom Intertoto-cupen. Det betyr at det i så fall blir dårlig med sommerferie på trønderne.

- Det blir veldig mange kamper i juli. Men vi skal stå på og jobbe knallhardt, mens andre har ferie. Målet er spill i Europa, sier Henriksen.

Her mister Norge en Uefa-cupplass
SLO TIL BULGARER: Andreas Ulland Andersen fikk det røde kortet i forrige uke etter at han gikk til angrep på en motspiller.