Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her mister verdensstjerna kontrollen over juvet

- For å oppsummere: Jeg kjørte altfor fort.

(Dagbladet): Red Bull Rampage er et av årets høydepunkter for verdens beste freerider-førere, sporten der utøverne risikerer liv og lemmer i halsbrekkende utforkjøringer med innlagte hopp.

Konkurransen er ment å bli arrangert årlig, men ble ikke arrangert mellom 2004 og 2008 på grunn av sikkerhetshensyn, siden utøverne presset hverandre til stadig villere stunts.

Hoppet over stup Amerikanske Cameron Zink, en av verdens fremste utøvere, vant konkurransen i 2010 og var selvsagt til stede også i år. Men årets konkurranse ble av det kortvarige slaget for verdensstjerna.

I et hopp som tar syklistene over et 24 meter bredt juv mistet Zink kontrollen.

- Jeg prøvde å kjøre «renna» så fort som overhodet mulig, sola var skarp og rampen var litt rask. For å oppsummere: Jeg kjørte altfor fort og ble slengt av sykkelen, skriver Cam Zink på sin Facebook-side.

Ville fortsette Det er anslått at syklisten falt fra en høyde på over ti meter og ned på bakken, der han ble liggende i 15 minutter og fikk førstehjelp av svært urolige tilskuere.

Utrolig nok kom Cam seg på beina igjen, riktignok med to svært ømme og vonde hæler. Neste dag prøvde han også å stille til start i selve konkurransen, men fant til slutt ut at smertene var for store og amerikaneren trakk seg.

Rdd Bull Rampage arrangeres i Zion nasjonalpark i Virgin i den amerikanske delstaten Utah.

LANGT NED: Cameron Zink faller fra over ti meters høyde ned på flat mark. Likevel ville han konkurrere dagen etterpå.
LANGT NED: Cameron Zink faller fra over ti meters høyde ned på flat mark. Likevel ville han konkurrere dagen etterpå. Vis mer