Verdenscup langrenn:

Her mistet Northug en av VM-plassene

En herlig seier til Emil Iversen og et strålende løp av Sjur Røthe gir to nye norske medaljehåp i Lahti.

BAK I KØEN: Petter Northug (nummer 19) hang etter fra start, og mistet tetgruppa etter en halvtimes løpstid. Det skjedde i et renn der andre nordmenn gikk så fort at de vil holde ham ute fra VM-laget på 30km. FOTO: Ulf Palm / TT .
BAK I KØEN: Petter Northug (nummer 19) hang etter fra start, og mistet tetgruppa etter en halvtimes løpstid. Det skjedde i et renn der andre nordmenn gikk så fort at de vil holde ham ute fra VM-laget på 30km. FOTO: Ulf Palm / TT . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MED over tre minutter bak teten på 30km i Falun, var det ikke så mye som minnet om VM-form ved Petter Northug i dag. Men det er ikke formen hans som er den største utfordringen. Gjennom et par uker mer trening kan den fort snu og i tillegg er siste halvdel av denne distansen i fristil i Lahti.

Det er to bra grunner for å være tålmodig med sportens største navn i uttaket av det norske laget til det første distanserennet i VM.

Problemet for Petter er bare at det finnes to enda bedre grunner til å ta ut akkurat det laget før han rekker å finne formen.

EGENTLIG var det ikke meningen at Northug skulle få denne sjansen i Falun. Landslagsledelsen hadde konkludert med at han ikke var aktuell nettopp til 30 km med skibytte i VM. Så ble Didrik Tønseth matforgiftet tidlig siste uke, og fikk beskjed om at han ikke trengte å stresse fram noe renn.

Det i seg selv var også en grei beskjed fra ledelsen:

  • Tønseth ble regnet som en trygg kandidat på denne distansen fordi løypa i Lahti krever utholdenhet til å tåle maks fart underveis.

Mange norske landslagsløpere har den utholdenheten. Det er de som nå holder Petter Northug ute av laget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer