DRØMMETUR: Anne Myge Gulsrud (t.v), Oscar Engelsen, Kristina Petkova, Lucia Calnikova og Thale Myhre reiste til Florida for å trene på akademiet til Nick Bolletieri. Alle Foto: Tom Erik Løkken
DRØMMETUR: Anne Myge Gulsrud (t.v), Oscar Engelsen, Kristina Petkova, Lucia Calnikova og Thale Myhre reiste til Florida for å trene på akademiet til Nick Bolletieri. Alle Foto: Tom Erik LøkkenVis mer

Her møter de trenerlegenden

Norske tennishåp fikk VIP-behandling i Florida.

||| (Dagbladet): Tidligere i sommer skrev Dagbladet om de norske tennistalentene som fikk et drømmeopphold på Nick Bolletieris (79) akademi i Florida.

Turen ble arrangert av Reno Manne, et tidligere tennistalent som var elev på akademiet da han var ung, og som nå jobber for International Management Group (IMG), som driver akademiet. Han har også jobbet som trener under Bolletieri på akademiet.

Nå er håpene trygt hjemme igjen, og de fikk mange inntrykk i løpet av det drøye to uker lange oppholdet på det samme stedet stjerner som Andre Agassi, Marija Sjarapova, Pete Sampras og Anna Kournikova ble utviklet.

Disiplin — Vi opplevde et jevnere og bedre nivå enn det vi er vant til. Og disiplinen var noe ganske annet enn vi opplever her. Det var veldig inspirerende, sier Kristina Petkova (15) til Dagbladet.

De unge spillerne beskriver fasilitetene som luksuriøse, og alle rekker raskt opp armen når Manne spør om hvem som vil tilbake når neste tur arrangeres. Det skjer forhåpentligvis til høsten eller nærmere jul.

VELLYKKET: Turen til Florida gikk over all forventning. Nå håper Manne (i grått) at det blir hyppige besøk til akedemiet i Florida for norske tennishåp. Foto: Tom Erik Løkken
VELLYKKET: Turen til Florida gikk over all forventning. Nå håper Manne (i grått) at det blir hyppige besøk til akedemiet i Florida for norske tennishåp. Foto: Tom Erik Løkken Vis mer

— Det er veldig morsomt å se verdens beste spillere trene. Plutselig går jo Tommy Haas forbi. Du får ekstra lyst til å lykkes når du ser så gode spillere, sier Thale Myhre (17).

For det er ikke bare unge og håpefulle spillere som trener på de mange tennisbanene. Flere av verdens største stjerner bor i området, nettopp for å være nære akademiet og dets trenere.

Både Manne og hans høyre hånd, tidligere tennisspiller Tom Erik Løkken, håper og tror sommerens tur bare er startskuddet for et langt samarbeid mellom akademiet og Norges Tennisforbund.

— Turen gikk over all forventning. Alt gikk veldig bra, og trenerne der ble veldig imponert av arbeidsetikken til de norske spillerne, sier Manne.

MØTTE STJERNESPILLER: Sarina Reinertsen fikk oppleve Daniela Hanutchová på nært hold. Slovaken er i øyeblikket ranket som nummer 28 i verden. Foto: Tom Erik Løkken
MØTTE STJERNESPILLER: Sarina Reinertsen fikk oppleve Daniela Hanutchová på nært hold. Slovaken er i øyeblikket ranket som nummer 28 i verden. Foto: Tom Erik Løkken Vis mer

Det de er avhengig av nå, er sponsorer som kan bidra til at turene skjer hyppigere enn bare om sommeren.

I tillegg til Bollerieri fikk også spillerne møte Chip Brooks, treneren Manne karakteriserer som «verdens mest kunnskapsrike».

— Vis meg en annen trener med hans kunnskap. Hvis noen kommer med et navn, er jeg muligens åpen for debatt, sier han med et smil.

Samarbeid — Jeg skulle ønske jeg var 16 år igjen, og fikk sjansen til å komme hit. De er veldig proffe i alle ledd, alle fra vaskedamen til de som sitter på toppen. Alt legges til rette for spillerne, både når det gjelder kosthold og trening, sier Løkken som var med på turen for å observere og lære av hvordan ting gjøres på akademiet.

Mandag hadde han og Manne et møte med representanter fra tennisforbundet, og forbundet er spente på hvilke frukter samarbeidet kan bære.

HARDTRENING: De norske spillerne trente flere timer under glovarme forhold. Her får Sarina Reinertsen instrukser av Manne (t.v.) Foto: Tom Erik Løkken
HARDTRENING: De norske spillerne trente flere timer under glovarme forhold. Her får Sarina Reinertsen instrukser av Manne (t.v.) Foto: Tom Erik Løkken Vis mer

— Dette er en vinn-vinn situasjon for alle parter. Alt ligger til rette for et samarbeid der vi sender over våre beste spillere, sier Øyvind Sørvald som er idrettssjef i forbundet.

Han sier det er utrolig viktig å sikre kvalitetstrening her hjemme i Norge, men at de må forsikre seg om at spillerne trener på de rette tingene. Feilene som er blitt gjort tidligere, har de lært av nå, sier han.

— Hva slags feil har dere identifisert?

— Vi tok snarveier. De dagene er over, sier han bestemt.

INITIATIVTAKER: Reno Manne (t.v.) arrangerte turen til Bolletieris akademi. Foto: Tom Erik Løkken
INITIATIVTAKER: Reno Manne (t.v.) arrangerte turen til Bolletieris akademi. Foto: Tom Erik Løkken Vis mer