Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her møter Enga-lederen Hamas\' statsminister

Raymond Johansen er politisk nestkommanderende i UD.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Espen Musæus ble kalt Super-Musa og bøtta i en periode på slutten av 90-tallet inn mål for Vålerenga.

Raymond Johansen har en minst like spennende bakgrunn. Han er i dag statssekretær i Utenriksdepartementet.

- Dette er et verv og jeg fortsetter i jobben som statssekretær. Jeg skal bruke tid på Vålerenga, men jobben i UD blir så klart hovedbeskjeftigelsen, sier Johansen til Dagbladet.no.

- Vålerenga har en stor og dyktig administrasjon og de kommer til å fortsette å jobbe. Jeg vil gå inn i vervet som leder av hovedstyret, sier Johansen.

I mars i år ble Johansen den første politiske lederen fra et vestlig land som besøkte Hamas-lederne etter boikotten som ble innført i fjor. Det førte til reaksjoner fra israelerne.

Raymond Johansen var generalsekretær i Flyktninghjelpen før han begynte i Utenriksdepartementet. Han var tidligere medlem av Sosialistisk Venstreparti (SV), og har blant annet vært byråd i Oslo, leder for Oslo SV og Sosialistisk Ungdom.

FAST HÅNDTRYKK: Palestinernes statsminister Ismail Haniyeh møtte Raymond Johansen i mars i år, som første politiske leder fra et vestlig land etter boikotten som ble innført i fjor. Foto: SUHAIB SALEM /Reuters/Scanpix
FAST HÅNDTRYKK: Palestinernes statsminister Ismail Haniyeh møtte Raymond Johansen i mars i år, som første politiske leder fra et vestlig land etter boikotten som ble innført i fjor. Foto: SUHAIB SALEM /Reuters/Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!