MØTE:  Anders Jacobsen slår av en prat med kona Birgitte, før han går opp på hoppet i første omgang. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
MØTE: Anders Jacobsen slår av en prat med kona Birgitte, før han går opp på hoppet i første omgang. FOTO: TORE ULRIK BRATLANDVis mer

Her møter Jacobsen kona etter fiaskoen. Så sendte han ut en hyllest

- Livet mitt er perfekt.

VIKERSUND (Dagbladet): Anders Jacobsen (29) hopper ikke søndagens verdenscuprenn i Vikersund. Årsak: For dårlige resultater, og hopping som kunne endt i katastrofale fall.

I stedet vil han finpusse formen fram til ski-VM i Falun i neste uke.

Jacobsen skulle benytte helga til å vise seg fram foran familie og venner. Men framfor å briljere, har han vært en skygge av seg selv.

Lørdag kveld rykket han ut med en melding på sosiale medier, noen som forhåpentligvis beroliger fansen.

- Jeg er en heldig mann. Jeg hopper ikke bra. Men resten av livet mitt er perfekt, skriver Jacobsen til et bilde av ham selv, kona Birgitte og barnet.

Mistet styringen Den tunge helga startet i prøveomgangen fredag. Jacobsen mistet styringen, og flakset som ei kråke gjennom lufta. På utrolig vis klarte han å hente seg inn - og landet på to bein.

- Jeg hørte dødshyl i bakken, kommenterte lagkamerat Anders Fannemel, som satt i heisen på vei opp til toppen.

Også lørdag kunne det gått ille i prøveomgangen. Etterpå mente trener Alexander Stöckl at Jacobsen ikke skulle hoppe rennet.

Nede på sletta bestemte Jacobsen seg for at han ikke ville gå ut av konkurransen med en dårlig følelse.

Blant annet slo han av en prat med kona Brigitte. Hun lokket fram et smil.

23. plass I rennet hoppet han 180,5 og 189,5 meter. Det holdt til 23. plass.

- Det ble for mye kontroll og ingen frigjort hopping, sier Jacobsen, som signaliserte med hele seg at han ikke var fornøyd.

På Instagram-bildet smiler han imidlertid bredt. Nå akter konkurransemannen å komme tilbake ved første og beste anledning.

- Jeg følte at han brukte mye energi, spesielt etter hoppet fredag. Han var litt sliten lørdag. Jeg mente nok fikk være nok, sier Stöckl om hvorfor Jacobsen kanskje burde stått over rennet.

Anders Fannemel ble beste nordmann på 2. plass. Men uansett hvordan vi snur og vender på det: Lørdag kom alt i skyggen av verdensrekordhoppet til sloveneren Peter Prevc.

Lengde: 250 meter.

Dermed ble det skrevet hopphistorie i Vikersund lørdag 14. februar 2015.