Her møter Kristoff mannen som nå blir hans viktigste hjelper

Fant det Katjusja manglet hos konkurrenten.

DEN FØRSTE PRATEN: Relativt tilfeldig fanget procycling.no opp den første gangen Alexander Kristoff og Jacopo Guarnieri satt seg ned for å prate. Nå er 27-åringen nordmannens nye våpen i håp om å vinne nok en stor klassikerseier. FOTO: Petter Tenstad, www.procycling.no
DEN FØRSTE PRATEN: Relativt tilfeldig fanget procycling.no opp den første gangen Alexander Kristoff og Jacopo Guarnieri satt seg ned for å prate. Nå er 27-åringen nordmannens nye våpen i håp om å vinne nok en stor klassikerseier. FOTO: Petter Tenstad, www.procycling.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Med sitt første monument i beltet, fikk Alexander Kristoff et nytt mandat: Å håndplukke én mann til Katjusjas klassikerlag.

Førstevalget hadde utkrystallisert seg for en god stund tilbake: 27 år gamle Jacopo Guarnieri.

En mann som både kan benyttes i klassikerne og under massespurtene i ritt som Giro d´Italia eller Tour de France.

 - Jeg visste at han var tilgjengelig og at han ønsket en overgang til oss, sier Kristoff til procycling.no.

Første gangen Stavanger-mannen ytret ønske om å hente ham var i 2013. Da hadde ikke Kristoff «resultatene» til å få nok tyngde bak kravet og den jevngamle italieneren skrev i stedet under en ny ettårsavtale med konkurrentene i Astana.

Ble kjent under nederlandsk etapperitt Det var året i forveien, i Kristoffs debutår i Katjusja, at de to for alvor ble kjent.

- Da var vi «fiender» i klassikerne og hadde mye med hverandre å gjøre. Jeg hadde egentlig et mål om å få en kapteinsrolle i Astana, men slo meg til ro med å gjøre en jobb for Andrea Guardini. Nå har jeg innsett at jeg gjør best nytte for meg som opptrekker. Jeg har lyst til å jobbe for en av de store klassikerrytterne, sier Guarnieri til procycling.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer