TILFELDIG MØTE: Thorir Hergeirsson gratulerer Stig-Andre Berge med bronsemedalje dagen derpå. Nå jakter Hergeirsson medalje i håndball, men først venter Sverige i kvarten. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TILFELDIG MØTE: Thorir Hergeirsson gratulerer Stig-Andre Berge med bronsemedalje dagen derpå. Nå jakter Hergeirsson medalje i håndball, men først venter Sverige i kvarten. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Her møter Thorir plutselig Bronse-Berge:- Han er en kriger

Inspirert av brytehelten.

RIO (Dagbladet): Thorir Hergeirsson fikk gratulerert bryteren Stig-André Berge med OL-bronse da håndballsjefen tilfeldigvis møtte Berge før islendingens pressetreff i deltakerlandsbyen i formiddag lokal tid.

Både et håndtrykk og noen rosende ord rakk Hergeirsson å formidle, før fokuset ble rettet inn mot OL-kvartfinalen mot Sverige i morgen. Norge vant nemlig knepent 28-27 mot Romania i går etter sløvt forsvar- og keeperspill i store deler av kampen.

På Dagbladets spørsmål om forsvarsspillerne har noe å lære av Bryte-Berge, svarer Hergeirsson:

- Det er inspirerende å se at han tar bronse. Han er en fighter. Det er noe vi også kan ta med oss. Men det er rimelig store forskjeller på bryting og håndball, sier landslagssjefen til Dagbladet.

Krigere

- Er det egentlig så store forskjeller på et tøft håndballforsvar og bryting?

- Ja, jeg synes jo det. Det er ikke så mange som står på fire hos oss, sier Hergeirsson og smiler.

Landslagssjefen fortsetter:

- Vi har en gjeng som kriger og vi har vist før at vi kan krige mot Sverige i morgen, sier Hergeirsson.

Svensk hjelp

Den rutinerte håndballtreneren har med seg to svenske assistenter inn mot kvartfinalen i morgen: Noe han helt klart ser på som en fordel.

- Vi håper at vi kan styre kampen og det er et bra lag vi møter. Styrken til Sverige er at de har et godt kollektiv, sier Mia Hermansson-Högdahl.

Målvaktstrener Mats Olsson fikk se at både Katrine Lunde og Kari A. Grimsbø lenge slet mot rumenske storskyttere i går. Lunde hadde bare én redning i første omgang. Grimsbø var noen hakk bedre etter hvilen.

- De svinger for mye. Det er sammensatt mellom forsvar og målvakt. Vi får det ikke helt til. De første 20 minuttene er ikke gode. Så kommer Kari (Grimsbø) inn og gjør det mer stabilt. Jeg er trygg på fortsettelsen, sier Olsson.

  • Norge - Sverige starter klokka 22 norsk tid tirsdag kveld.