Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her møter Thorir Sveriges danske suksesstrener før kveldens EM-thriller

Har du hørt om dansken, islendingen og nordmannen?

NORDISK TOPPMØTE: Svenskenes danske landslagstrener Helle Thomsen (t.v), Thorir Hergeirsson og Marit Breivik møttes på parketten i kveldens kamparena i dag ettermiddag.
NORDISK TOPPMØTE: Svenskenes danske landslagstrener Helle Thomsen (t.v), Thorir Hergeirsson og Marit Breivik møttes på parketten i kveldens kamparena i dag ettermiddag. Vis mer

BUDAPEST (Dagbladet): Kveldens EM-fight mellom Norge og Sverige blir et nordisk toppmøte av dimensjoner:

Norge ledes av en islending, mens danske Helle Thomsen utgjør det svenske trenerteamet sammen med Thomas Sivertsson.

I tillegg utgjorde norske Marit Breivik - som ledet Norge til 13 medaljer på 18 mesterskap - det norske innslaget i toppmøtet i Papp Laszlo Arena i Budapest nå i ettermiddag.

Suksess-danske Thomsen har ledet den danske klubben FC Midtjylland, med blant annet Ida Alstad på laget, med stor suksess, og i sommer ble hun hentet inn som forsterkning på trenersiden i det svenske landslaget.

Svenskene kvalifiserte seg ikke til fjorårets VM i Serbia, men er nå i en semifinale for andre gang. Forrige gang de var blant de fire siste var i EM 2010, hvor de til slutt ble tapende finalist mot Norge.

- Vil ikke si mye om det Thorir Hergeirsson brukte store deler av dagen i går til å studere svenskenes EM-kamper. Norges oppskrift i kveld vil han ikke røpe for mye om.

- Det ville være å røpe taktikken om jeg sier for mye det, og det vil jeg absolutt ikke. Men jeg kan si så mye som at i kveld trenger Norge å hente ut sitt aller, aller beste bakover. Vi må toppe forsvarsspillet vårt, sier Thorir Hergeirsson til Dagbladet.

- Sterkt kollektiv - Alle lag som har kommet til semifinale går dit med forsøk på å vinne den, enten de er svenske, spanske, norske eller hvor de kommer fra.

- Sverige er et sterkt kollektiv, hvor Isabelle Gulldén og Linnea Torstensson er to av dem som drar det største lasset. Men de har mange gode spillere, så det er viktig ikke å gå seg blind på bare de to, sier Norges islandske landslagssjef.