Her nekter han å gi fra seg drakta til egne fans

- Skal jeg være ærlig så håper jeg vi blir utestengt fra å spille på hjemmebane, sier fotballpresident etter kaoset.

NEKTET Å GI FRA SEG DRAKTA: Etterpå tok Sculli til tårene da fansen krevde drakten til samtlige spillere på Genoa. Først da tårene kom roet fansen seg. Foto: Tanopress/AP/NTB scanpix
NEKTET Å GI FRA SEG DRAKTA: Etterpå tok Sculli til tårene da fansen krevde drakten til samtlige spillere på Genoa. Først da tårene kom roet fansen seg. Foto: Tanopress/AP/NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Da Siena økte ledelsen til 4-0 i søndagens Serie A-kamp mot Genoa rant det over for flere av supporterne til hjemmelaget. Dommeren ble tvunget til å stoppe oppgjøret åtte minutter ut i andreomgangen da hjemmefansen krevde at spillerne kastet draktene sine, fordi de ikke fortjente å bære dem.

Genoa-spillerne ble nærmest tatt som gisler av egne tilhengere. Genoa-spiller Marco Rossi så ingen annen utvei enn å gå rundt og samlet inn drakter, men en spiller nektet å kle av seg.

Giuseppe Sculli mente selv han gjorde alt for klubben. I stedet for å overlevere drakten tok spilleren til tårene, og fikk etter hvert trøst av supporterlederen til Genoa. Det skulle vise seg å være det som skulle til for at fansen omsider tok til fornuft.

Etter 45 minutter fikk spillerne endelig tilbake draktene sine, og kampen kunne gjenopptas.

Håper på utestengelse - Skal jeg være ærlig så håper jeg at vi nå blir utestengt fra å spille på hjemmebane. På det viset kan vi spille under en mer rolig atmosfære. Jeg kan ikke forsvare oppførsel som dette, og det kan ingen Genoa-supporter. Det er ikke rett, sa Enrico Prezioni til AP etter kampen før han la til:

- Det er galskap å bli holdt som gissel av såkalte supportere.

Nå kan de skyldige vente seg en sterk reaksjon etter overtrampen søndag.

SAMLET INN DRAKTER: Rossi så ingen annen utvei etter bråket. Foto: Tanopress/AP/NTB scanpix
SAMLET INN DRAKTER: Rossi så ingen annen utvei etter bråket. Foto: Tanopress/AP/NTB scanpix Vis mer

- Volden er uakseptabel. Disse personene er ikke supportere. Jeg håper at man finner de skyldige, de skal aldri noensinne komme inn på en arena igjen, sier Giancarlo Abete som er ordfører i det italienske fotballforbundet.

Ifølge klubbens hjemmeside vil det skje endringer på trenersiden i løpet av dagen i dag. Malesani som trener laget fikk sparken allerede i desember. Men i starten av april ble han hentet tilbake. Nå ser det ut til at manageren får sparken nok en gang.