Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her ødelegger Dockal statistikken til Haugesund

- Vi er ikke vant med det.

Haugesund-Rosenborg 0-1 (0-0)

HAUGESUND (Dagbladet): Rosenborg var allerede før kampen Tippeligaens beste bortelag, og pyntet ytterligere på statistikken da laget dro fra Haugesund med tre poeng i bagasjen. Trønderne er det eneste laget som ikke har tapt på bortebane i årets Tippeliga. Rosenborg påførte samtidig Haugesund lagets første hjemmetap denne sesongen.

- Det er ekstremt skuffende. Vi er ikke vant med det. Vi har tapt én hjemmekamp hvert år siden vi rykket opp, så vi får håpe det blir med det, sier Per Morten Kristiansen til TV 2 etter kampen.

- Vi er glade for å være det beste bortelaget i serien. Vi har hatt noen kamper på hjemmebane med mange sjanser som har endt med uavgjort. Vi skapte også mye på hjemmebane mot Hønefoss, men fikk ikke med oss noen poeng. Dette viser kanskej at vi har spilt mange gode kamper, sier Jönsson til Dagbladet.

Avgjørelsen falt noen minutter etter pause da John Chibuike kom seg fri på venstresiden og la ballen inn i boksen. Borek Dockal lå alene på syv meter, og stupheadet trønderne i ledelsen med ballen via tverrliggeren.

Offside Like etterpå trodde Daniel Fredheim Holm at han hadde doblet ledelsen. Markus Henriksen fant spissen med et fint innlegg, og spissen headet ballen enkelt i mål. Dessverre for Rosenborg stod Chibuike i offside og forstyrret keeperen til Haugesund, og scoringen ble derfor annullert. Rosenborg fikk ytterligere en scoring annullert, også denne for offside.

Haugesund reiste seg spillemessig etter scoringen til Rosenborg. Jon Inge Høiland reddet blant annet et skudd fra Haugesund-spiller Maic Sema på streken. Laget skapte flere gode muligheter, men Örlund og resten av Rosenborg-laget ryddet unna.

- Dessverre sto Daniel godt i dag. Vi brenner mange store sjanser, men det gjør Rosenborg også.Det er en litt typisk hjemmekamp for oss der det bølger fram og tilbake med mye sjanser og offensiv fotball.Hadde vi vært heldigere hadde vi fått med oss poeng, og gjerne vunnet også, men Rosenborg var mest effektive, og det holdt med ett mål i dag, sier Kristiansen til TV 2 etter kampen.

Jevnspilt Haugesund ville gått forbi Rosenborg med seier i kveldens toppkamp. Dessverre for hjemmelaget manglet spissen Nikola Djurdjic i startoppstillingen. Spissen som står med ni mål i årets Tippeliga måtte stå over som følge av at han fikk sitt tredje gule kort for sesongen i kampen mot Odd Grenland.

JUBEL I RBK-LEIREN: Målscorer Dockal blir omfavnet av lagkameratene.
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
JUBEL I RBK-LEIREN: Målscorer Dockal blir omfavnet av lagkameratene. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer

Rosenborg-trener Jan Jönsson valgte på sin side å droppe spissene Rade Prica og Steffen Iversen fra start i toppkampen. Med Daniel Fredheim Holm og John Chibuike fra start klarte likevel ikke laget å skape de store sjansene i den første omgangen.

Innbytter Rade Prica kunne punktert kampen, men avslutningen til svensken ble reddet av sisteskansen Per Morten Kristiansen.

Den første omgangen var jevnspilt. Hjemmelaget følte seg snytt for straffespark da Skartun gikk i bakken etter å ha blitt revet ned av Wangberg. Skartun var i litt ubalanse da han falt i bakken, og dette kan ha ført til at dommer Per Ivar Staberg unnlot å blåse i fløyta.

Tapet betyr at Haugesund bare har vunnet en av de fem siste kampene i Tippeligaen.

P.S: Borek Dockal og Mohammed-Awal Issah pådro seg gult kort, og må stå over neste seriekamp for Rosenborg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media