Her ødelegger Friedel for Arsenal

Reddet omkamp for Blackburn.

Arsenal -Blackburn 0-0.

(Dagbladet.no): Enda en omkamp i FA-cupen var det siste Arsenal trengte etter midtukebataljen mot Bolton. Men det var akkurat det Arsene Wenger fikk, på grunn av en opplagt Brad Friedel i Blackburn-målet.

Han slapp inn seks mål da Arsenal knuste Blackburn 6-2 på Emirates i desember, men i dag fikk han sin revansje.

- Jeg synes det er flott med omkamp. Jeg er ikke den som klager på å spille kamper - da slipper man å være på treningsfeltet, sier Friedel ifølge nyhetsbyrået PA.

I en kjedelig kamp slet Arsenal lenge med å skape de store sjansene hjemme på Emirates Stadium. Men som så ofte før denne sesongen skiftet de gir i sluttminuttene, og produserte sjanser som normalt sett ville resultert i scoring.

Problemet var bare at Brad Friedel var alt annet enn normal.

To minutter før slutt dro Adebayor seg fri i feltet. Han løftet blikket, og la ballen ut til Henry. Franskmannen fikk dyttet ballen mot hjørnet, og så nok ballen i mål. Men på akrobatisk vis fikk Friedel fingertuppene på ballen - men faren var på langt nær over.

Returen havnet nemlig i føttene til Justin Hoyte, som fikk skyte upresset fra fem meter. Denne gangen var Friedel der med en beinparade, og dermed sikret han Blackburn omkamp på Ewood Park.

PRAKTREDNING: Thierry Henry trodde nok han ble matchvinner her, men fingertuppene til Brad Friedel avverget scoring. Foto: REUTERS
PRAKTREDNING: Thierry Henry trodde nok han ble matchvinner her, men fingertuppene til Brad Friedel avverget scoring. Foto: REUTERS Vis mer

Arsenal ble trolig også snytt for et straffespark da Jeremie Aliadiere ble felt av Stephen Warnock, og Blackburn har mest grunn til å være fornøyd med resultatet.

- Jeg tror kanskje det var kontakt mellom spillerne, men denne gangen hadde vi flaksen på vår side, sier Friedel.

Morten Gamst Pedersen sliter med en hamstringskade etter landskampen mot Kroatia, og spilte derfor ikke.

<B>...OG HER STANSER HAN RETUREN:</B> Fra Justin Hoyte.
<B>ALVORSPRAT MED HENRY:</B> Blackburn-manager Mark Hughes virket ikke fornøyd med Thierry Henry etter kampen.