Her opplever Tom Hilde skrekken. - Det kom noe godt ut av det

Se video: Fallet som kunne stoppet karrieren.

FALL: Tom Hilde falt stygt i Hinterzarten i 2011. Det fikk ham til å ta grep. Nå hopper han alltid med sikkerhetsstropp. Video: Hopplandslaget Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ZAKOPANE (Dagbladet): Tom Hilde (29) er på plass i Zakopane i Polen. Skihopperen håper å heve seg flere hakk etter 44. plass i verdenscupen sammenlagt.

Han har vært god på trening. Søndag er det individuelt renn.

Dagbladet møter en rolig og reflektert Hilde på hoppernes hotell noen steinkast fra bakken. Selv om nordmannen ikke herjer resultatlistene, er han blant de mest populære utøverne i sirkuset.

Han har en god dialog med fansen på sosiale medier. Og nylig la han ut video av et fem-seks år gammelt fall på Facebook.

På trynet

Nordmannen har ikke hatt mange av dem - altså fall - i karrieren. Men i 2011 kunne det gått skikkelig ille i tyske Hinterzarten. Den ene hoppskien løsnet i svevet. Hilde mistet kontrollen og gikk på trynet (se video øverst i saken).

- Jeg hadde rett og slett ikke sikkerhetsstropp. Det var det som reddet Daniel-André Tande i Bischofshofen under Hoppuka, forteller han.

- Jeg hadde akkurat byttet sko og ikke satt på sikkerhetsstroppen. Det lærte jeg av. Og det ble en smertefull lærdom. Etterpå ble det innad i laget sagt at alle skal ha sikkerhetsstropp til enhver tid. Dermed kom det noe godt ut av det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer