Her oppstår Go'koppteorien

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet): Over fire tomme pappkrus på en rød plastduk rundt lunsjbordet løste Nils Arne Eggen, Ola By Rise og Bjørn Hansen Rosenborgs problemer i går.

Etterpå ble Hansen med på treningsfeltet og ba spillerne skjerpe seg defensivt.

Vel hjemme på brakka fant Rosenborgs trenerteam fram fire tomme pappkrus og tok for seg femmålsflausen i Frankrike før treninga i går. Det gikk både i RBK-spissenes forflytninger og Janne Saarinens posisjonering mot Lyons storspiller Sony Anderson. Og absolutt ingen hadde noe å krangle om - til tross for Bjørn Hansens utspill i torsdagens Dagbladet, der han sa at Rosenborg snarest bør trene mer forsvar.

- Her tenker vi på neste kamp, tar det vi har for hånda og skjærer gjennom. Om det skjer på taktikktavla, matbordet eller på banen, går for det samme, sier Bjørn Hansen.

I går formiddag møtte han opp og så Lyon-kampen på video sammen med Nils Arne Eggen, Ola By Rise og Rune Bratseth.

- Det er opp til meg å by på meg sjøl, sier Hansen.

Nils Arne Eggen rørte ikke koppene, men fulgte nøye med på diskusjonen. Ola By Rise kom med sine forslag, og etterpå gikk alle sammen i garderoben og snakket til spillerne - som ble skånet for å se seg sjøl på video.

- Vi snakket gjennom ting, og tok en del grep for å stramme opp aggressiviteten i forsvarsspillet, sier By Rise.

Under treninga ble Hansen med. Som han ofte er på siste trening før kamp.

- På formasjonstreninga i dag la vi også vekt på det defensive, ikke bare det offensive. Vi skal ikke finne opp hjulet på nytt, men må forsterke verbalt også det defensive, sier By Rise.

Fornøyd Eggen

Eggen-assistenten legger til at det er nedfelt i RBK-postulatene at Rosenborg skal være et angripende lag...

Etter treninga var sjefen sjøl godt fornøyd.

- Vi har alltid gode treninger, sier Eggen, som håper at spillerne har klart å nullstille seg før kampen mot Bodø/Glimt i morgen.

- Vi har jo vært på minus. Nå må vi pluss igjen, sier han.

Ola By Rise mener å merke at spillerne allerede har lagt tapet bak seg.

- Jeg ser jo at de er innstilt på å revansjere seg, men det er ingen automatikk i at det skjer i Bodø, sier han.

Får ikke trent

Christer Basma mener at Rosenborg har jobbet hardt med det defensive også tidligere.

- Det gjelder å finne en middelvei, men det er ikke lett. Vi spiller i Tippeligaen, og får aldri trent skikkelig i kamp på hvordan vi bør spille på bortebane i Champions League, sier Basma.

Han mener de øvrige lagene spiller i så gode ligaer at overgangen blir minimal når det spilles Champions League-kamper.

- Hva hadde skjedd om vi la oss på egen banehalvdel i Tippeligaen? Vi hadde jo blitt halshogd om vi spilte slik. Jeg er veldig redd for at det ikke hadde blitt noe spill. To lag hadde blitt stående på hver sin halvdel. Bare et par lag tør å kjøre på mot oss her hjemme. Vi lever i en annen virkelighet, og får derfor ikke maks trening i kamp dag ut og dag inn, sier Basma.

  • Nils Arne Eggen går heller ikke av veien for å bruke provisoriske fotballtavler under en diskusjon. For et par år siden snakket han og Åge Hareide ivrig rundt et bord på La Manga. Og flyttet rundt på vann- og vinglass.

Tomme.

KURERTE GRUFF: Med Bjørn Hansen på plass forble pappkrusene til Nils Arne Eggen og Ola By Rise tomme under lunsjen. Begerne ble brukt til å diskutere høyreback Janne Saarinens posisjonering mot Lyon-kaptein Sony Anderson.
GA FASITEN: Etter diskusjonen ble Bjørn Hansen med på treningsøkta for å gi spillerne ny innsikt om det de hadde glemt mot Lyon - hvilket vil si det meste.