Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her ordner liggende Carrick seier for Manchester United

Måtte nøye seg med 1-0 mot friskt Galatasaray.

MATCHVINNER: Fernando Muslera gjorde alt han kunne for å stoppe Michael Carrick, men liggende styrte Manchester United-spilleren inn kampens eneste mål. Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
MATCHVINNER: Fernando Muslera gjorde alt han kunne for å stoppe Michael Carrick, men liggende styrte Manchester United-spilleren inn kampens eneste mål. Foto: SCANPIX/AP/Jon Super Vis mer

(Dagbladet): Manchester United - Galatasaray 1-0.

Manchester United tok en oppskriftsmessig seier i Champions League-åpningen på hjemmebane, men hjemmetriumfen mot Galatasaray kom ikke uten hindre på veien.

Tyrkerne var nemlig friske kampen gjennom, var farlige på kontringer, og ble også snytt for en straffe tidlig i første omgang.

Michael Carrick satte imidlertid inn vinnermålet da han liggende pirket ballen forbi Fernando Muslera etter syv minutter, og de røde har dermed fått en bra start på årets Europa-eventyr.

- Vi ga ballen bort for mye i første omgang, og de var gode på overganger. I andre omgang var vi mye mer solide bakover, og vi skapte alle sjansene, sier manager Alex Ferguson, ifølge BBC.

SVAKT FORSØK: Nani kunne punktert kampen for hjemmelaget, men skjøt en svært dårlig straffe. Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
SVAKT FORSØK: Nani kunne punktert kampen for hjemmelaget, men skjøt en svært dårlig straffe. Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples Vis mer

- Det var en bra åpningskamp, de holdt bra på ballen, og vi måtte være på tå hev da vi misbrukte sjansene vi gjorde i andre omgang. Tre poeng i åpningen er veldig viktig spesielt når du ser på hva som skjedde forrige sesong, sier skotten, som naturlig nok ikke vil ha noen reprise av gruppespill-exiten fra i fjor.

Carrick tidlig matchvinner
Bare et par minutter var unnagjort da Manchester United unnslapp en grusom start på kampen.

Nemanja Vidic kastet seg inn i en takling på Umut Bulut inne i feltet, traff kun tyrkeren bak på leggen, men dommer vinket spillet videre. Bulut måtte forlate banen skadd like etter.

I stedet fikk altså Michael Carrick bli matchvinner allerede før kvarteret var spilt.

Shinji Kagawa slo en perfekt stikker til Carrick på løp, og til tross for at Fernando Muslera la midtbanespilleren i bakken inne i feltet, klarte Carrick liggende å sette ballen i mål.

Nani-miss
Det var nok for Alex Fergusons lag, til tross for gode Galatasaray-sjanser.

Tyrkerne hadde to treff i stengene før kampen var over, og David De Gea måtte gjøre to strålende redninger etter en lysende Galatasaray-kontring etter hvilen.

Manchester United hadde muligheten til å drepe kampen da de fikk straffe etter felling av Rafael etter 50 minutter, men Nanis elendige forsøk ble lett stanset av Muslera i bortemålet.

Det spilte ingen rolle til slutt, United vant kampen med 1-0.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media