LEGGER NORTHUG-PLANEN: Emil Jönsson (t.v.) er en av dem som har klart å slå Petter Northug på oppløpet. Det skjedde i sprint. Calle Halfvarsson, derimot, har ikke klart det. I dag vil han prøve seg - sannsynligvis allerede før oppløpet. Foto: Pontus Lundahl / NTB Scanpix
LEGGER NORTHUG-PLANEN: Emil Jönsson (t.v.) er en av dem som har klart å slå Petter Northug på oppløpet. Det skjedde i sprint. Calle Halfvarsson, derimot, har ikke klart det. I dag vil han prøve seg - sannsynligvis allerede før oppløpet. Foto: Pontus Lundahl / NTB ScanpixVis mer

Her øver Sverige på knepene som skal gi Northug trøbbel

Halfvarsson fikk hjelp av sprinter Jönsson.

(Dagbladet:) Petter Northug har etter hvert opparbeidet seg en lang rekke av svenske rivaler.

Marcus Hellner er den mest kjente - men han har ikke vært helt i slag i VM. Emil Jönsson har vært bedre, og var selv med på å hisse til ordkrig i forbindelse med sprintkonkurransene tidligere i VM.

Men ingen av dem går ankeretappen i ettermiddag. Det er det Calle Halfvarsson (23) som skal gjøre.

For å trene til å møte Petter Northug, som har vunnet hver eneste stafettavslutning når han har vært en del av tetgruppa inn mot oppløpet, har Halfvarsson hentet seg en sparringpartner med høy maksfart.

Nevnte Emil Jönsson (26).

Lærte bort spurt-knep
Jönsson skal ikke gå stafetten, men sprinteksperten har rutine, han har fart i beina, og ikke minst - han har forsøkt seg mot Northug før.

I går øvde Jönsson og Halfvarsson sammen på skistadion i Val di Fiemme.

Pensum: Hvordan knuse Northug.

- Vi prøvde litt, bare for at Calle skulle bli komfortabel og kjenne hvilke posisjoner man kan ha inn på oppløpet, sier Jönsson til Expressen.

- Som for eksempel: Hva skjer om man kommer inn som nummer to? Hva skjer om man er først? Det er dumt ikke å benytte seg av meg, siden jeg har vært der og prøvd både bra og dårlige saker. Ja, jeg har vel gjort alle feil som man kan gjøre, ler Jönsson.

Vil sjokkere Northug
Halfvarsson selv - som har fått Northug-bank før - håper å kunne gå ut med en «hyfsat» stor ledelse. Hvis ikke det skjer, innser Halfvarsson at det neppe holder bare å være med Northug inn - det har forgjernene hans prøvd før.

- Man kan ikke ligge i rygg på ham for lenge. Det er blitt gjort alt for mange ganger. Det holder ikke. Jeg tror at jeg må sjokkere ham litt, med en overraskelse, sier Halfvarsson.

Så får vi se hvem som er mest forfjamset etter målgang.