Halvor Egner Granerud

Her overrasker stjerna

Halvor Egner Granerud (26) er en av verdens beste skihoppere. Da Norge spilte mot Sverige på Ullevaal, dukket han opp som publikumsvakt. Var klar til å gripe inn.

GUL VEST: Halvor Egner Granerud jobbet på Ullevaal under landskampen mot Sverige. Foto: Tore Ulrik Bratland
GUL VEST: Halvor Egner Granerud jobbet på Ullevaal under landskampen mot Sverige. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer
Publisert
  • Norge - Sverige 3-2

ULLEVAAL (Dagbladet): Vanligvis ser du ham i hoppbakken og på pallen. Men da fotballandslaget tok imot Sverige i Nations League søndag, dukket Halvor Egner Granerud opp på tribunen.

Antrekk: Gul vest. Rolle: Publikumsvakt.

- Jeg skulle passe på at mediefolk fikk gjøre jobben sin i ro og fred. Oppgaven var å forhindre at folk som ikke var på jobb, kom seg inn på pressetribunen, forteller verdenscupvinneren fra 2021.

PÅ VAKT: Halvor Egner Granerud fikk en rolig kveld der han kunne følge med på kampen. Foto: Tore Ulrik Bratland
PÅ VAKT: Halvor Egner Granerud fikk en rolig kveld der han kunne følge med på kampen. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

- Hvordan gikk det?

- Det var en rolig vakt. Det er en av de roligste vaktene jeg har hatt på Ullevaal.

BLANT DE BESTE: Slik ser du vanligvis Halvor Egner Granerud: Med lange svev i blikket. Foto: Terje Bendiksby / NTB
BLANT DE BESTE: Slik ser du vanligvis Halvor Egner Granerud: Med lange svev i blikket. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

Saken er den at dette ikke er første gang at Granerud er publikumsvakt. Men det er første gang han er det i presseområdet på nasjonalarenaen.

- Jeg har vært på Ullevaal siden jeg var 18 år. Det er dugnad gjennom Asker Skiklubb Hopp, forteller han.

- Det har ikke vært så mye de siste åra. Men jeg har vært en del på handikaptribunen. Jeg har passet på at handikapkiosken bare brukes av dem som sitter på handikaptribunen og deres ledsagere.

NORSK GLADIATOR: Erling Braut Haaland ble kampens store spiller med to mål og én målgivende pasning. Foto: Javad Parsa / NTB
NORSK GLADIATOR: Erling Braut Haaland ble kampens store spiller med to mål og én målgivende pasning. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer

Granerud fikk god tid til å følge med på kampen, all den tid det var få bråkmakere på Ullevaal denne kvelden.

Han så at Erling Braut Haaland banket inn to mål og at Norge vant 3-2.

- Sluttminuttene var nervøse. Så lenge det sto 3-1 til Norge var det behagelig. 2-3-reduseringen gjorde at jeg fikk en klump i magen. Det ville sett fryktelig dumt ut hvis Ullevaal hadde sunget seg i hjel, og så hadde Norge rotet bort seieren.

Granerud er ihuga Arsenal-supporter. Men det er ikke verre enn at han er mektig imponert over Erling Braut Haaland og gleder seg til å se ham spille i Manchester City fra høsten.

- Han er noe for seg selv. Det føles som om vi har fått en «juksespiller» på laget som er litt bedre enn alle andre. Han gjør at kamper som kunne blitt uavgjort ender med seier. De tallene han leverer på landslaget er rett og slett unike, påpeker Granerud.

Han sikter til 20 mål på 21 kamper.

- Han kommer til å score hundre mål for Norge, skrev Nettavisens kommentator, Morten P, etter kampen.

STJERNER: Martin Ødegaard (t.v.) og Erling Braut Haaland er de to største stjernene på landslaget. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
STJERNER: Martin Ødegaard (t.v.) og Erling Braut Haaland er de to største stjernene på landslaget. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer

Som Arsenal-supporter gleder Granerud seg også over Martin Ødegaard.

- Han gjør det bra. Spesielt etter at overgangen til Arsenal ble permanent. Han er rett og slett en fryktelig god spiller. Han har kapasitet til å gjøre en bra jobb defensivt, samtidig som han er veldig god offensivt. Det synes jeg er gøy.

Selv bygger Granerud seg opp til hoppsesongen 2022/2023. Den starter i Wisla i Polen den første helga i november. Han endte på fjerdeplass sammenlagt forrige sesong.

SE TV: Skihopper Halvor Egner Granerud snakker om deltakelse av russiske utøvere i verdenscupen. Video: Dagbladet TV Vis mer

NATIONS LEAGUE

Norge43106-310
Serbia42117-47
Sverige41035-63
Slovenia40223-82
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer