DET KOMMER MER: - Jeg kaster med tung ball og trener med vekter. Det kommer hardere skudd, sier Amanda Kurtovic. Her klinker hun ballen opp i krysset etter en kontring i første omgang mot Nederland. Foto: Bjørn Langsem
DET KOMMER MER: - Jeg kaster med tung ball og trener med vekter. Det kommer hardere skudd, sier Amanda Kurtovic. Her klinker hun ballen opp i krysset etter en kontring i første omgang mot Nederland. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Her pisker Kurtovic en suser opp i krysset

- Dere vil få se hardere i framtida, lover Norges balljente.


SANTOS (Dagbladet): Åttedelsfinale: Norge - Nederland 34-22.

Etter å ha sittet på benken hele kampen mot Angola og spilt under åtte minutter mot Montenegro, fikk Amanda Kurtovic (20) over 40 minutter spilletid i åttedelsfinalen mot Nederland i går.

Det ga blant annet fem mål på sju skuddforsøk.

- Man har alltid lyst til å spille. Det var veldig gøy. Og i en så viktig kamp som i dag, var det ekstra gøy å få så mye tillit, sier hun til Dagbladet.

Landslagssjefen var fornøyd med innsatsen hennes.

- Amanda svarer bra da hun kommer inn, og fortsetter å stige utover i omgangen og gjør de oppgavene hun skal gjøre bakover og setter sjansene. Det var et fint løft, men jeg vil se mer fart på henne, så vi får «pushe» henne litt til.

Hardt i krysset Kurtovic er godt fornøyd selv også. Og det gir trygghet å vite at man har gode erstattere som kan steppe inn om det trengs.

- Jeg føler ikke noe press når jeg er der ute. Jeg vet at Linka (Linn-Kristin Riegelhuth Koren) sitter klar på benken, og hun er veldig støttende gjennom kampen. Det har mye å si, å ha en så rutinert spiller i ryggen. Vi har god kjemi på siden der, alle vi venstrehendte.

Høyrevingen gjorde seg spesielt bemerket med en suser av et skudd opp i krysset etter en kontring i første omgang.

- Man må jo gjøre det ordentlig når man først får den sjansen, da. Kan ikke skyte sånne pingleskudd, gliser hun.

- Var det maks kraft?

- Nei, dere får nok se enda hardere i fremtiden.

- Lærer hele tida For selv om hun spilte en god kamp i går, er hun fortsatt ferskingen i troppen og høster nyttig erfaring.

- Jeg lærer mye hele tida. Og så har jeg utrolige lagvenninner rundt meg som kommer med tips og innspill. Så jeg blir bare mer og mer rutinert utover mesterskapet, sier Kurtovic.

Men ikke mer rutinert enn at det er hun som har ansvar for ballnettet som skal med på treninger og på kamp.

- En rutinert balljente, det er det jeg er.

Da Dagbladet spurte medieansvarlig Halvor Lea om å få låne en ball til et bilde på et av pressetreffene i helga, var det Amanda som kom tuslende fra hotellrommet sitt med en ball i en bærepose.

- Ja, det er en av drittoppgavene, sier mesterskaps-debutanten.

Tung pokaljobb De yngste spillerne i troppen har nemlig noen ekstrajobber de er pent nødt til å utføre.

- Sånn er det i alle lag. Det må man bare ta selv om det er kjedelig. Det er sånne ting som de eldre har gjort, som de ikke gidder å gjøre lenger. Det er Stine (Bredal Oftedal), Mari (Molid) og jeg som må ta de jobbene.

- Hva slags oppgaver er det snakk om?

- I Larvik, da vi vant Champions League, måtte jeg bære den pokalen som veier ørten kilo. Så måtte jeg ta de internasjonale intervjuene som de eldre ikke gadd å ta.

- Men å bære en Champions League-pokal høres da ikke ut som noen drittjobb?

- Nei, det var greit de første fem minuttene. Men når du begynner å visne i armene, så var det ikke så gøy lenger.

Men ferskingen i troppen lover å ofre seg dersom det blir behov for å bære en VM-pokal fra Brasil hjem til Norge.

- Da ofrer jeg meg med glede, sier Amanda Kurtovic.

MÅ GJØRE «DRITTJOBBER»: Amanda Kurtovic (t.v) og Stine Bredal Oftedal er yngst i troppen, og må finne seg i noen ekstraoppgaver. Kurtovic er blant annet ansvarlig for ballnettet. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
MÅ GJØRE «DRITTJOBBER»: Amanda Kurtovic (t.v) og Stine Bredal Oftedal er yngst i troppen, og må finne seg i noen ekstraoppgaver. Kurtovic er blant annet ansvarlig for ballnettet. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix Vis mer