Her poserer City-eieren med United-drakt

Og i dag hylles City-trener av United-spiller.

(Dagbladet.no): Hvorfor dette samrøret mellom erkerivalene i Englands nordvest? Har fotballverden gått helt av hengslene, lurer du kanskje?

Ikke nødvendigvis. Forklaringen på koblingene finnes, som så mye annet, i fortida.

Da Manchester United besøkte Sørøst-Asia i 2001, så Thailands daværende statsminister nemlig sitt snitt til å havne i fotografenes søkelys.

Derfor poserte Thaksin Shinawatra - den seinere styrtede statsministeren og nåværende Manchester City-eieren - ved siden av Manchester Uniteds manager, Sir Alex Ferguson.

52, Thaksin

Som om ikke det var nok, holdt han opp en Manchester United-drakt med navnet Thaksin og tallet 52 bak på ryggen.

Årsaken til tallvalget var at statsministeren fylte 52 år den dagen.

Til tross for at samme mann nå har lagt 955 millioner kroner på bordet for å sikre seg kontroll over erkerival Manchester City, er det nok få fans som tror han er genuin supporter.

MED MAN. UNITED-DRAKT: Året er 2001 og Thaksin Shinawatra (t.v.) er Manchester United-supporter i manager Sir Alex Fergusons nærvær. Foto: PORNCHAI KITTIWONGSAKUL/AFP/SCANPIX
MED MAN. UNITED-DRAKT: Året er 2001 og Thaksin Shinawatra (t.v.) er Manchester United-supporter i manager Sir Alex Fergusons nærvær. Foto: PORNCHAI KITTIWONGSAKUL/AFP/SCANPIX Vis mer

Helt overbevisende var det vel heller ikke da han nylig poserte med en Manchester City-skjorte med navnet Shinawatra og tallet 07 bak på ryggen.

Med dette avklart, kan vi vende over til å forklare den andre påfallende tilnærmelsen mellom Manchester United og Manchester City.

- Sven er en fantastisk manager

At Uniteds nyinnkjøpte midtbanespiller Owen Hargreaves skryter av Citys nyansatte manager Sven-Göran Eriksson, skyldes ting som skjedde på landslaget i fjor.

- Sven er en fantastisk manager. Jeg satte stor pris på støtten han ga meg i perioder da andre ikke var enig i at jeg burde spille. Han trodde på meg, og jeg prøvde å gjengjelde det under fotball-VM, forteller Hargreaves.

Så sier engelskmannen ting som tyder på at han er klar over fiendskapen mellom lagene på Old Trafford og City of Manchester Stadium  

- City og United er to veldig forskjellige klubber, og det samme gjelder klubbenes ambisjoner. Sven har stort potensial der, og jeg ønsker ham alt godt. Men United er i en egen liga, mener Hargreaves.

PS: Hans Backe ledet i dag Manchester City-treningen sammen med Sven-Göran Eriksson, og dermed synes det klart at den tidligere Stabæk-treneren blir «Svennis»\' assistent.

Her poserer City-eieren med United-drakt
MED MAN. CITY-DRAKT: Da Thaksin Shinawatra fullførte oppkjøpet av Manchester City, feiret han med å vise fram denne Manchester City-t-skjorten - for virkelig å vise at nå, nå støtter han de himmelblå.
I LIVERPOOL-CAPS: En liten vri denne gangen, men også i forbindelse med oppkjøpsforsøket av Liverpool i 2004 forsøkte Thaksin Shinawatra å vise seg som en ekte supporter.
MER STUEREINT: Sir Alex Ferguson (t.v.) viste i dag fram sin nye midtbanespiller, Owen Hargreaves, som avslører at han er stor fan av Manchester Citys nye, svenske trener.