Her poserer Phelps med kvinnen som hadde medaljerekorden før OL i London

Nå kan bildet i verste fall koste ham medaljene.

FRONTER REKLAMEKAMPANJE: Michael Phelps og Larissa Latynina er de to utøverne med flest OL-medaljer på CV-en. De stiller sammen i en reklamekampanje for Louis Vuitton, men bildene lekket ut på flere nettsteder mens OL i London fortsatt pågikk. Det strider mot IOCs strenge reklameregelverk. Faksimile: Louis Vuitton
FRONTER REKLAMEKAMPANJE: Michael Phelps og Larissa Latynina er de to utøverne med flest OL-medaljer på CV-en. De stiller sammen i en reklamekampanje for Louis Vuitton, men bildene lekket ut på flere nettsteder mens OL i London fortsatt pågikk. Det strider mot IOCs strenge reklameregelverk. Faksimile: Louis Vuitton Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): IOC har i utgangspunktet nulltoleranse med utøvere som fronter egne sponsorer mens OL er i gang.

Brudd på reklamereglene kan i verste fall medføre diskvalifikasjon, i hvert fall om vedkommende utøver selv er ansvarlig for glippen.

Nå har den amerikanske medaljegrossisten Michael Phelps havnet i søkelyset.

27-åringen, som avsluttet en utrolig svømmekarriere med å ta fire gull og to sølvmedaljer i London, poserer på flere bilder i en kampanje for Louis Vuitton tatt i forkant av mesterskapet.

På det ene sitter han i en sofa sammen med den legendariske turneren Larrisa Latynina, som tok hele 18 OL-medaljer for Sovjet mellom 1956 og 1964. Det var rekord i antall medaljer før Phelps passerte henne i London.

På det andre bildet sitter han i et badekar i bare speedoen.

Disse reklamebildene lekket ut på flere nettsteder noen dager før OL i London var over, uten at verken Louis Vuitton eller noen i Phelps-leiren har kunnet redegjøre for hvordan.

Phelps' agent, Peter Carlisle, sammenligner det hele med at noen bryter seg inn i huset ditt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer