Her prøver albaneren å få Kjelsås-keeperen med på kampfiksing

- Han ga seg ikke, sier Robin Vikskjold (23).

KNOTETE ENGELSK: Her er meldingene fra personen som utgir seg for å komme fra Albania, til Kjelsås-keeper Robin Vikskjold (23). Skjermdump: Privat
KNOTETE ENGELSK: Her er meldingene fra personen som utgir seg for å komme fra Albania, til Kjelsås-keeper Robin Vikskjold (23). Skjermdump: PrivatVis mer

(Dagbladet): Stadig flere 2. divisjonsspillere forteller om mistenkelige henvendelser fra det som kan være kampfiksere.

I går meldte Bergensavisen at en spiller på Fyllingsdalen ble kontaktet sist torsdag, og spurt om hjelp til «sikre spillobjekter». I dag røper Kjelsås-keeper Robin Vikskjold (23) til siste.no at han opplevde det samme før helgas kamp mot Træff.

- Jeg skjønte ikke helt hva det var for noe. Og trodde ikke det angikk meg. Ikke skjønte jeg hvilken kamp det var snakk om heller, så jeg overså den vel egentlig, sier han til nettstedet.

«Hei Robin.... jeg venter»
Dagbladet har fått utlevert de tre Facebook-meldingene, som er skrevet på en engelsk Petter Solberg ville skammet seg over.

Avsenderen utgir seg for å komme fra Albania, og tilbyr seg å sende spillekvitteringen til Vikskjold, slik at Kjelsås-keeperen selv kan bestemme hvor mye han skal ha for å manipulere resultatet.

Videre forklarer han at han har tapt 25 000 euro så langt i år, at han sliter med gjeld, og at han sårt trenger å komme seg ovenpå igjen.

På lørdag sender han en tredje Facebook-melding med følgende beskjed:

«Hei Robin.... jeg venter.... på kampen i morgen....»

- Han ga seg ikke, men jeg har ikke fått flere meldinger etter lørdagen, sier Vikskjold til Dagbladet.

Kjelsås-keeperen la ikke sammen to og to før saken om spilleren fra Fyllingsdalen ble kjent i går.

TRODDE NOEN HADDE SENDT FEIL: Keeper Robin Vikskjold skjønte ikke tegninga før han leste nyheten om spilleren fra Fyllingsdalen i går. Foto: Privat
TRODDE NOEN HADDE SENDT FEIL: Keeper Robin Vikskjold skjønte ikke tegninga før han leste nyheten om spilleren fra Fyllingsdalen i går. Foto: Privat Vis mer

- Det var nesten litt morsomt at jeg ikke skjønte det før, hva han prøvde på. Jeg trodde først han hadde sendt feil, og så at det var noen som tullet. Men til slutt sa jeg fra til klubben og treneren.

Tapte mot Træff
De har tatt saken videre til NFF. Vikskjold er overbevist om at mange flere spillere i 2. divisjon har fått lignende henvendelser.

- Det er sikkert mange. De går sikkert inn mot enkelte type spillere, særlig keepere og forsvarsspillere, sier han.

Kjelsås tapte for øvrig hjemmekampen mot Træff 3-4, etter noen dramatiske sluttminutter. Træff gikk opp i 3-2 etter 87 minutter, før Kjelsås utliknet to minutter senere. På overtid scoret gjestene vinnermålet.

- Hehe, da må det jo være noe mistenkelig, sier Vikskjold med en god porsjon ironi.

Sportslig leder i Kjelsås, Viggo Anthonsen, opplyser for ordens skyld at Træff vant fortjent.

- Det var et forferdelig dårlig resultat av oss, men ut over det tror jeg ikke det var noe galt med kampen. Vi var gode de første tre-fire minuttene, men deretter synes jeg Træff kjempet seg inn i kampen og var bedre enn oss. De vant til slutt fortjent, sier han til siste.no.