Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her prøver den svenske rapperen å vekke Ronaldo før skjebnekampen

Grytidlig i morges.

(Dagbladet): Da Cristiano Ronaldo og resten av det stjernespekkede portugisiske mannskapet ankom Stockholm søndag kveld, ble de møtt av et lokalt orkester som spilte Pippi Langstrømpe-melodien.

Portugal slo Sverige 1-0 fredag, og har altså fordelen på sin side før det i kveld skal avgjøres hvilken av de to nasjonene som får spille under VM i Brasil til sommeren.

Svenskene setter sin lit til at formsterke Zlatan Ibrahimovic skal redde de blågule, men den svenskfinske rapperen Markoolio (38) ønsker tydeligvis også å bidra.

Rappet EM-sang Rapperen, som er mest kjent for låta «Vi drar till fjällen» i Norge, troppet nemlig opp utenfor det portugisiske spillerhotellet Sheraton like over klokka sju i morges.

Med seg hadde han en ny versjon av låta «In med bollen», som han selv lagde som Sveriges offisielle låt til fotball-EM i 2004. 7.15 startet Markoolio rappingen gjennom  to høyttalere satt opp utenfor hotellet.

Det er ingen overdrivelse å si at lyden var høy. Veldig høy.

Lamper ble slått på Etterpå ble han videointervjuet direkte av den svenske avisa Expressen.

- Vi har nok skapt litt frustrasjon og forvirring hos portugiserne, sier han under direktesendingen.

- Det var en del lamper som ble slått på og en del gardiner som ble rettet på i vinduene, sier han, og forklarer den åpenbare grunnen til stuntet:

- Vi håpe at en del portugisere skal være trøtte i kveld, spesielt backlinja.

Fryktet pistoler I tillegg til at han kanskje klarte å vekke Ronaldo og noen av de andre stjernene, klarte Markoolio å dra i gang alarmen. Han innrømmer at han var nervøs på forhånd.

TIL VM? Portugals Cristiano Ronaldo kan sikre seg VM-plass i kveld, men han fikk kanskje avbrutt nattesøvnen i natt. Her under trening i Stockholm i går. Foto: AP / Frank Augstein / NTB Scanpix
TIL VM? Portugals Cristiano Ronaldo kan sikre seg VM-plass i kveld, men han fikk kanskje avbrutt nattesøvnen i natt. Her under trening i Stockholm i går. Foto: AP / Frank Augstein / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg var litt bekymret for at det skulle dukke opp sikkerhetsvakter med pistoler, sier han.

Og da Expressen spør om Ronaldo svarer han:

- Ja, han kommer ut i trusene og skriker «Why, why!? I have to sleep».

• Sverige-Portugal sendes på Viasat 4 fra klokka 20.45 i kveld.

TIL VM? Zlatan Ibrahimovic og Sverige har en enorm oppgave foran seg i kveld, men sov muligens bedre enn portugiserne i natt. Foto: AFP / JONATHAN NACKSTRAND / NTB Scanpix
TIL VM? Zlatan Ibrahimovic og Sverige har en enorm oppgave foran seg i kveld, men sov muligens bedre enn portugiserne i natt. Foto: AFP / JONATHAN NACKSTRAND / NTB Scanpix Vis mer