Her prøver han å dytte henne av hesten i svingen

- Direkte livsfarlig. Ble utestengt på direkten på Øvrevoll.

(Dagbladet): Toppjockeyen Espen Ski ble utestengt på direkten fra galoppsporten etter at han forsøkte å dytte medjockey og konkurrent Madeleine Haugland ut av salen på Øvrevoll i dag, melder Rikstoto.no.

Ski ledet løpet da Haugland kom opp på siden av ham på vei inn i en sving, men i det hun var i ferd med å passere ham på utsiden, langet Ski ut etter henne slik at hun skled ut av salen.

Mirakuløst nok klarte Haugland å komme seg tilbake på hesteryggen - og til alt overmål kjørte hun inn til seier i løpet med sin Rapponghi.

Direkte farlig
- Det Espen Ski gjør er direkte farlig. Slikt vil vi overhodet ikke ha noe av i galoppsporten. Det er et under at Madeleine Haugland klarte å holde seg på hesteryggen, og det er et under at hun og Rapponghi kunne komme tilbake og vinne løpet, sier Øvrevolls direktør, Hans Petter Eriksen.

Han har aldri sett noe liknende, utdyper han overfor Dagbladet.

- Vi har hatt tilfeller med at en rytter har slått en annen med pisk, men dette syns jeg var rimelig spesielt. Det er klart det er farlig. Man reagerer kanskje litt med sinne når man blir redd, jeg vet ikke. Men jeg regner med at Espen Ski er nok mann nok til å beklage det overfor henne, sier Eriksen.

Den strengeste reaksjonen Den Lavere Voldgiftsrett kan komme med er tre ukers utelukkelse og 10 000 kroner i bot. Det syntes imidlertid Voldgiftsretten var en altfor mild straff og sendte umiddelbart saken over til Norsk Jockeyklubbs styre for videre behandling.

Hans Petter Eriksen tør ikke spekulere på hva som blir den endelige reaksjonen.

- Det er jo slik at vi avslutter sesongen i desember, men at det blir en solid utestengelse er vel ganske sikkert, sier Eriksen, som berømmer Madeleine Hauglands prestasjon.

- Det er helt utrolig at hun klarer det, sier han til Dagbladet.

Ikke stolt
Jockey Espen Ski selv angrer bittert på egen oppførsel.

- Dette var en handling jeg ikke står for. Jeg er ikke stolt over hva jeg har gjort, sa Ski etter løpet ifølge Rikstoto.no.

Madeleine Haugland fastslår at Ski forsøkte å få henne kastet av hesteryggen.

- Espen hadde bestemt seg for å dytte meg ut av salen. Det var dramatisk, men heldigvis klarte jeg å holde meg på hesteryggen, sier seiersjockeyen etter den dramatiske hendelsen.