Her prøver «Pølsa» å lære barna hvem de andre langløpstjernene er

- Dere må ha autografene deres også! krever Øystein Pettersen.

(Dagbladet): Få er mer populære enn rulleskikongen Øystein «Pølsa» Pettersen på Toppidrettsveka.

Blant autografjegerne er kun Petter Northug, Marit Bjørgen og Therese Johaug i nærheten i popularitet.

I år skal den tidligere sprinteren satse på langløp. Men selv om han ennå ikke har noen resultater å vise til i de lengste løpene, er fargeklatten mye mer populær enn de etablerte langløpsstjernene.

Mens alle autografjegerne svermet rundt «Pølsa» under Toppidrettsveka, stod langløpskongene Johan Kjølstad og Jon Kristian Dahl mutters alene.

Det er kanskje ufortjent. Ikke bare har Kjølstad og Dahl stor suksess i langløp. De har dessuten - i motsetning til «Pølsa» - vunnet verdenscuprenn i langrenn.

Det følte «Pølsa» at han måtte formidle da han fikk all oppmerksomheten etter målgangen på Knyken skisenter.

- Han her var verdens beste langløper i fjor, sier 31-åringen og peker på Kjølstad.

- Han er vant Vasaloppet i fjor. Han her vinner Vasaloppet til vinteren. Dere må få autografene deres også, oppfordrer «Pølsa».

- Trener ikke bare langturer. Jeg tar noen tretimersturer også Det hjalp noe på fordelingen av autografer, men «Pølsa» var fortsatt den desidert mest populære.

- Klart du kan få ta et bilde. Du kan to om du vil. Eller kanskje video? forteller den alltid imøtekommende humørsprederen.

Til vinteren håper at han kan forsvare populariteten gjennom gode langløp.

Pettersen har nemlig trent knallhardt i sommer.

- Jeg har lagt om treningen veldig. Men jeg trener bare en økt om dagen, forteller 31-åringen.

- Så spør folk om jeg bare trener langturer. Da sier jeg bare: «Neida, jeg tar noen tretimersturer også», sier «Pølsa» og smiler - tydelig fornøyd med en av sine mange gode vitser.

Det satte Toppidrettesvekas publikum enormt pris på.

I FORM: Øystein Pettersen har vist meget god form under Toppidrettsveka. Her er han offensiv go drar feltet knallhardt på fellesstarten på Knyken skisenter. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet
I FORM: Øystein Pettersen har vist meget god form under Toppidrettsveka. Her er han offensiv go drar feltet knallhardt på fellesstarten på Knyken skisenter. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet Vis mer