JUKSEMAKER: Moldes Magnus Wolff Eikrem kaster seg over RBK-forsvarernes bein i et forsøk på å filme seg til straffe. Heldigvis lurte han ikke dommer Espen Berntsen, som belønnet ham med gult kort. Foto: Odd Roar Lange/Dagbladet
JUKSEMAKER: Moldes Magnus Wolff Eikrem kaster seg over RBK-forsvarernes bein i et forsøk på å filme seg til straffe. Heldigvis lurte han ikke dommer Espen Berntsen, som belønnet ham med gult kort. Foto: Odd Roar Lange/DagbladetVis mer

Her prøver Wolff Eikrem å jukse seg til straffe

Men Ole Gunnar Solskjærs elev klarte ikke å stjele poeng fra Rosenborg.

Molde - Rosenborg 0-2 (0-1)

(Dagbladet): Rosenborg-krisa kan snart avblåses, for nå står de gamle mestrene med to strake seire mot Vålerenga og Molde.

Igjen holdt trønderne nullen, men Molde var veldig nære utligning i starten av andre omgang. Hjemmelaget skapte fem feite sjanser i løpet av fem minutter, men takket være stengene og en strålende Daniel Örlund ble det ikke scoring.

Rosenborg tok ledelsen i første omgang da midtstopper Jim Larsen nikket inn en corner, danskens første scoring i RBK-trøya. Molde var fullt på høyde spillemessig gjennom hele kampen, men Rade Prica fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 2-0 på overtid.

- Vi fikk det vanskelig i starten av andre omgang. Vi ville ikke gi dem lillefingeren, men de fikk den litt, sier RBK-trener Jan Jönsson til TV2 etter kampen.

- Gutta viser moralsk styrke i andre omgang, det er vi veldig glad for.

Wolff Eikrem med filmeforsøk Den store snakkisen etter kampen blir nok likevel Magnus Wolff Eikrems håpløse forsøk på å filme seg til straffe på stillingen 1-0 til Rosenborg. Heldigvis for Rosenborg, kampen - og forhåpentligvis Molde - lot ikke en god Espen Berntsen seg lure.

Dommeren belønnet i stedet Molde-spilleren med gult kort.

Mangus Wolff Eikrem spilte under Ole Gunnar Solskjær i Manchester United og ble med sin læremester til Molde.

Det er andre gang denne fotballrunden at en ung, norsk spiller forsøker å jukse seg til straffespark. Fredag var det Fredrikstads Tarik Elyounoussi som kastet seg i feltet og ble belønnet med gult kort.

Bergs oppgjør med jukset Lillestrøm-trener Henning Berg har bakgrunn fra Manchester United, akkurat som Magnus Wolff Eikrem. Han tok etter fredagens kamp mot Fredrikstad et oppgjør med filming og juks og fanteri i fotballen. Han utdypet i Dagbladet dagen etterpå og håpte å starte en debatt om Fair Play.

STOPPERSCORING: Jim Larsen nikket inn Rosenborgs første mål. Det var også midtstopperens første mål i RBK-trøya. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
STOPPERSCORING: Jim Larsen nikket inn Rosenborgs første mål. Det var også midtstopperens første mål i RBK-trøya. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer

- Det er vi som er involvert i fotballen som må engasjere oss. Vil vi ha slike situasjoner der det er helt greit at man klipper ned motspillere? Er det greit å jukse seg til straffespark og frispark? Hvor går grensa? Ved trøyeholding? Rope etter et innkast du vet ikke er ditt? spurte Berg.

Dagens episode med Wolff Eikrem viser at det fortsatt er behov for en diskusjon i norsk fotball om hva som er greit å gjøre for å få et poeng.

Hyllet Örlund Men Molde fikk altså aldri straffesparket Wolff Eikrem håpte på, i stedet holdt Rosenborg nullen. Jönsson skrøt av keeper Örlund etter kampen:

- Det var skjønt for Örlund at han ble «helten». Han holdt nullen i forrige hjemmekamp og i cupen, det er veldig bra.

Ole Gunnar Solskjær skrøt av laget sitt etter det andre tapet i år.

- Andre omgang er veldig, veldig bra. Veldig oppmuntrende. Vi står på og skaper sjanser og scorer nesten. Det er en veldig positiv omgang, sier Solskjær til TV2.