TAPTE PÅ OVERTID: Med en strålende heading på overtid sørget Manuel Friedrich for å sikre Leverkusen en plass i sluttspillet. Chelsea eller Valencia møtes til avgjørende kamp om den andre plassen i sluttspillet. Foto:  (AP Photo/Frank Augstein)
TAPTE PÅ OVERTID: Med en strålende heading på overtid sørget Manuel Friedrich for å sikre Leverkusen en plass i sluttspillet. Chelsea eller Valencia møtes til avgjørende kamp om den andre plassen i sluttspillet. Foto: (AP Photo/Frank Augstein)Vis mer

Her rakner det for Chelsea igjen

Enda et engelsk lag må bite negler før siste kamp.

Bayer Leverkusen - Chelsea 2-1, Valencia - Genk 7-0

(Dagbladet): Begge Manchester-lagene lever farlig foran den siste gruppespillkampen i Champions League, og Chelsea meldte seg inn i klubben etter kveldens overtidstap mot Bayer Leverkusen.

Idet klokka passerte 90 minutter var stillingen 1-1 - et resultat som ville sørget for at engelskmennene toppet gruppa før den siste hjemmekampen mot Valencia. I så fall ville uavgjort vært tilstrekkelig for å vinne gruppa.

UTLIGNET: Eren Derdiyok utliknet for Leverkusen etter 74 minutter. Foto:  (AP Photo/Martin Meissner)
UTLIGNET: Eren Derdiyok utliknet for Leverkusen etter 74 minutter. Foto: (AP Photo/Martin Meissner) Vis mer

Nå kan de være avhengig av å vinne for i det hele tatt gå videre.

Chelsea-fansen må bite negler
Om Valencia greier minst 1-1, 2-2 eller et annet uavgjort resultat med scoringer, vil de ta seg forbi Chelsea. Leverkusen er allerede videre etter seieren i kveld, og kan sikre gruppeseieren med tre poeng mot gruppejumbo Genk.

Valencia skaffet seg bedre målforskjell enn Chelsea med en målorgie mot Genk på Mestella, og var bare ett mål unna å tangere Champions League-rekorden for største seier. 7-0 var et solid skremmeskudd til Andre Villas-Boas & co - som nå altså står i fare for å ryke ut av turneringen.

- Vi hadde denne kampen i våre hule hender, vi var kompakte og solide, og vi hadde en god sjanse til å gå opp i 2-0. Men vi tok ikke vare på sjansen, og fikk betale dyrt i siste minutt. Når man er inne i tapsrekke slik vi er nå, må man alltid jobbe hardt for å forbedre seg. Det gjør vi, men akkurat for øyeblikket er det ikke tilstrekkelig, sier Villas-Boas i intervjuet med Viasat.

- Vi har ingen unnskyldninger. Hvis vi vil gå videre, må vi bli bedre, understreker Chelsea-manageren.

VAKKERT AV DROGBA: Drogba viste kraft og finesse da han sendte Chelsea i ledelsen, men det hjalp så lite. Foto: (AP Photo/dapd, Juergen Schwarz)
VAKKERT AV DROGBA: Drogba viste kraft og finesse da han sendte Chelsea i ledelsen, men det hjalp så lite. Foto: (AP Photo/dapd, Juergen Schwarz) Vis mer

Lenge virket imidlertid utsiktene for tre poeng gode for blåtrøyene, etter Didier Drogbas flotte scoring fire minutter etter pause. Ivorianeren stakk mellom Leverkusen-stopperne, fikk ballen av Daniel Sturridge og brukte kraft og finesse da han halvt liggende banket inn 1-0 med en markkryper.

Like etter var Frank Lampard nær å doble ledelsen, da han på karakteristisk vis sneik seg inn i 16-meteren og var på rett sted da ballen ble stusset inn foran boksen. Fra 5-6 meter headet han rett på Bernd Leno.

Leverkusen-jubel
Men så overtok Leverkusen igjen, anført av tidligere Chelsea-spiller Michael Ballack. Først tvang han fram en god redning fra Petr Cech med et vakkert saksespark, og på den påfølgende corneren fikk han avslutte på halv volley fra noen få meter. Igjen vartet Cech opp med en god redning.

Chelsea har vist klare defensive svakheter så langt denne sesongen, og det var derfor ingen stor overraskelse at baklengsmålet kom til slutt.

Et lant framspill fra høyre gikk helt over til Sidney Sam på motsatt side, og høyreback Branislav Ivanovic var ute av posisjon. Sam kunne skutt selv fra småspiss vinkel, men løftet i stedet blikket og serverte en perfekt pasning til innbytter Eren Derdiyok, som headet inn utlikningen med sin første berøring på ballen.

Det så ut til bli kampens siste scoring, men ett minutt på overtid fikk Leverkusen corner. Gonzalo Castro skrudde den utover i feltet med høyrebeinet sitt, Manuel Friedrich knuste oppasser Alex i lufta og stanget inn 2-1 via tverrliggeren.

KNUSTE GENK: Roberto Soldado scoret tre da Valencia knuste Genk 7-0. Foto:  (AP Photo/Alberto Saiz)
KNUSTE GENK: Roberto Soldado scoret tre da Valencia knuste Genk 7-0. Foto: (AP Photo/Alberto Saiz) Vis mer