Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her rakner det for Solskjærs Molde

Mistet serieledelsen etter Brann-bank.

BERGEN (Dagbladet): Brann - Molde 4-1

Ole Gunnar Solskjærs Molde dro rett fra Heerenveen til Bergen fredag for å minimere reisingen i forkant av det viktige oppgjøret mot Brann.

Molde-sjefen snakket samtidig om viktigheten av å holde kvaliteten oppe etter den fantastiske 4-1-seieren sammenlagt over Heerenveen i kvaliken til Europa League.

Det klarte Molde, men bare før pause.

Målforskjell Med 4-1 påførte nemlig Brann romsdalingene deres første tap siden juli i kveld, og det betyr at Molde nå har samme poengsum som Strømsgodset, som spilte 1-1 i Sogndal tidligere i kveld.

Solskjærs lag mistet uansett serieledelsen, på målforskjell.

Brann har vært gode hjemme hele denne sesongen, og det var også hjemmelaget som kom best i gang. Hjemmefansen ville ha straffe etter sju minutters spill, da Kim Ojo tilsynelatende ble revet ned dypt inne i Molde-boksen, men dommer Dag Vidar Hafsås bare vinket spillet videre.

Nigerianske Bentley kom til den første halvsjansen, etter et snaut kvarter, men den løse headingen, etter et godt innlegg fra Erdin Demir, trillet langt utenfor Espen Bugge Pettersens mål.

Markeringssvikt Molde kom til en vanvittig sjanse halvveis i første omgang, da Davy Claude Angan og Joshua Gatt kom alene mot én Brann-spiller. Angan førte ballen ned helt Branns venstreside, men istedenfor å skape rom til Gatt, som lå helt alene, gikk afrikaneren på skudd. Den utaktiske manøveren endte med at ballen gikk et par meter utenfor.

Molde fikk mer og mer kontroll på kampen etter den svært svake innledningen på kampen. Belønningen for det spillemessige overtaket kom foran de 12179 tilskuerne etter 26 minutter.

Romsdalingene truet Brann bak til egen sekstenmeter, før de fikk lagt kula ut til Joshu Gatt på høyresiden. Amerikaneren satte fart og slo inn langs bakken til Angan, som styrte ballen ned i Piotr Leciejewskis korthjørne.

STORSEIER: Brann vant hele 4-1 mot regjerende seriemester Molde.  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
STORSEIER: Brann vant hele 4-1 mot regjerende seriemester Molde. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Molde-goalen var flott å se på, men Rune Skarsfjord kommer garantert til å stille både ett og to spørsmål til egne spillere om markeringen på Angan før avslutningen.

Ojo tok ansvar Hjemmelaget viste muskler for første gang noen minutter etter Moldes scoring. Fredrik Haugen spilte fri Amin Askar på høyresiden, og den tidligere FFK-spilleren la inn mot Kim Ojo, som headet en drøy meter over Bugge Pettersens mål på majestetisk vis.

Etter pause tok det ikke mange sekundene før det plutselig sto 1-1 på stadion. Kim Ojo var høyest på en lang ball som ble slått inn i Moldes felt, og headet flott ned til Amin Askar som dro av Vegard Forren ved å sette ryggen til Molde-stopperen, før han snudde seg og banket ballen ned i hjørnet.

Hjemmefansen elsket utlikningen mot de regjerende seriemesterne, men Ole Gunnar Solskjær fikk — som Skarsfjord på førstemålet — et par høner å plukke med siden egne forsvarsspillere med tanke på markeringsarbeidet i egen boks.

Myslyktes med byttene Ole Gunnar Solskjær var åpenbart ikke fornøyd med bortelagets innledning på 2. omgang. Etter 57 minutter satte han nemlig inn Mattias Moström og Jo Inge Berget for Magne Hoseth og Pape Pate Diouf.

Solskjærs dobbeltbytte kunne fått umiddelbar effekt, men det gjorde det ikke, takket være en mirakuløst dårlig avslutning av Angan.

Joshua Gatt la nemlig igjen ballen på sølvfat for Molde-spissen, men avslutningen skled av foten på Moldes nummer 20, og spratt langt utenfor fra god posisjon i Brann-boksen.

Like etter var det Amin Askar som kom til en brukbar mulighet, men headingen fra Brann-vingen gikk til side for Bugge Pettersens kasse.

Solskjær ble tvunget til å gjøre sitt siste bytte allerede etter 64 minutter, Gatt hinket ut og ble erstattet av Børre Steenslid.

Rett etterpå så det ut som om Brann-stopperne hadde blitt enige om å forære Molde en scoring. Jonas Grønner skled med ballen i beina og Simen Wangberg lyktes ikke med å klarere foran innbytter Jo Inge Berget. Det gjorde at Molde-spissen plutselig var alene med keeper, men Leciejewski var kjapt ute og reddet med en flott benparade.

Slusene åpnet seg Like etter gjorde Wangberg den potensielt katastrofale feilen godt igjen. Vegard Forren forsøkte å klarere en Brann-corner med hodet, men headet ballen rett opp i lufta. Wangberg vant returballen, og styrte kula i Bugge Pettersens lengste hjørne — til enorm jubel fra hjemmefansen.

Rune Skarsfjord gjorde sitt første bytte så seint som i det 80. minutt, da Fredrik Nordkvelle kom inn for unggutten Jonas Grønner, som på ingen måte hadde gjort seg bort i midtforsvaret.

Molde-gutta så mer og mer slitne ut på tampen, og de fikk unngjelde skikkelig mot en målkåt Kim Ojo.

Afrikaneren scoret nemlig to ganger, ett før og ett rett etter full tid, og sørget for 4-1 til Brann.

Sånt runger i Bergen.

Men Ole Gunnar Solskjær er åpenbart ikke fornøyd med Moldes kollaps.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media