Håndball-VM:

Her raste norske spillere i går. I dag kom Thorir med VM-stikk

Etter dopingtester: - Håper de merker glassene riktig...

STO FAST: Amanda Kurtovic og Katrine Lunde var sinte i går da de ble nektet å forlate pressesonen av arrangøren og dopingkontrollører. Foto: Fredrik Ø. Sandberg
STO FAST: Amanda Kurtovic og Katrine Lunde var sinte i går da de ble nektet å forlate pressesonen av arrangøren og dopingkontrollører. Foto: Fredrik Ø. Sandberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • VM-finale: Norge - Frankrike

HAMBURG (Dagbladet): Katrine Lunde og Amanda Kurtovic var fly forbanna etter seieren mot Nederland i går kveld. De ble nemlig stående fast i rundt et kvarter midt i pressesonen før en dopingkontroll. De fikk verken gå den ene - eller andre - veien.

De fikk heller ikke drikke vann, tøye ut eller restituere etter vanlig prosedyre. Det førte til kaotiske scener inne i Hamburgs storstue med over 11 000 tilskuere.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson benyttet også anledningen til å komme med et lite stikk da han møtte Dagbladet og øvrig norsk presse i dag.

- Alle spillerne fikk tisset. Det gikk bra for seg, så vi håper arrangøren merker glassene riktig, sier Thorir Hergeirsson, som sikter til at spillerne leverer urinprøver på glass til dopingjegere.

Han fortsetter:

- For å si det sånn: De var ferske i gamet de som jobbet der. Laget dro tilbake til hotellet, mens de som ble testet kom seinere, sier Hergeirsson.

Etter kamper i VM kan nemlig spillere bli plukket ut til såkalt tilfeldige dopingkontroller. Dette er vanlig praksis, men inne i hallen i Hamburg, var prosedyren alt annet enn vanlig, ifølge spillere og ledere.

- FERSKE: Thorir Hergeirsson ville ikke være kritisk, men kalte de som hadde ansvaret for dopingkontroll i går for "ferske i gamet". Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
- FERSKE: Thorir Hergeirsson ville ikke være kritisk, men kalte de som hadde ansvaret for dopingkontroll i går for "ferske i gamet". Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

I timer

Blant de som måtte vente var også Nora Mørk. Hun forteller at hun ikke fikk se Sveriges semifinale mot Frankrike på grunn av dopingtest.

- Jeg fikk sett en del, men ble sittende på dopingkontroll veldig lenge. Jeg ble værende der i et par timer, sier Nora Mørk.

- Er det vanlig? spør NTBs håndballreporter.

- Ja, det er vel det, sier Mørk videre.

Hun havnet ikke i samme situasjon som Lunde og Kurtovic som fortvilte i går.

Irriterende

I dag forteller Lunde:

- Det tok ikke så langt tid når vi først kom i gang. Det gikk veldig bra, men det var veldig irriterende alt som skjedde før, sier Lunde til Dagbladet dagen derpå.

Hun var langt mer rolig enn for litt under ett døgn siden.

Norge hadde akkurat knust Nederland med ni mål. Lunde storspilte i målet og var blant banens beste. Også Amanda Kurtovic viste seg fram med sin beste VM-kamp.

- Jeg er så forbanna! Vi får ikke lov til å hente vann engang. Det er elendig organisering, sa en oppgitt Katrine Lunde til Dagbladet i går.

- Jeg har aldri opplevd at det er så strengt, sa Kurtovic til Dagbladet.

Fransk test

Det norske landslaget er blant de mest profesjonelle i bransjen når det gjelder detaljer både før, under og etter kamp. Derfor var irritasjonen stor. Det norske laget er blant de som har mest fokus på riktig restitusjon.

- Vi står her og ser dumme ut. Vi kunne jo sittet i garderoben og vente, nå må vi bare stå her uten å gjøre noe som helst. Jeg har aldri opplevd noe mer uprofesjonelt, sa Lunde i går.

Nå venter et robust Frankrike i morgen ettermiddag. Finalen spilles etter overbevisende seire mot Russland (34-17-seier) og Nederland (32-23).

- Vi har spilt fantastisk bortsett fra én kamp, sier Mørk og viste til det sure tapet for Sverige i gruppespillet.

- På sitt beste er Frankrike veldig gode, sier Mørk.

Norge - Frankrike har avkast kl. 1730

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer