Her redder Acosta Brann-seieren med ansiktet

Vant med en god dose flaks.

• Bryne - Brann 0-1 (0-1)

(Dagbladet): Brann kom til Bryne med masse selvtillit etter en målrik seier over Ranheim torsdag. Jakov Orlov serverte hjemmefansen en hat trick - og Brann-laget framsto mer offensive enn de har gjort i de foregående kampene.

Takket være keeper Kenneth Udjus og ansiktet til Bismar Acosta tok Brann sesongens første borteseier på Bryne Stadion.

- Det var fint, en Obos-seier. Vi kjempet hele veien i dag. Kenneth gjør noen helt makesløse redninger som redder oss, så det var litt flaks. Vi har tatt tre poeng, og vi skal fortsette å kjempe hardt, sier Rikard Norling til C More etter kampen.

Med kveldens seier har Brann klatret opp til en tredjeplass på tabellen - bak ledende Åsana og Follo.

Tilliten verdig Rikard Norling ga Alejandro Castro gjorde en god jobb for rødtrøyne i cupkampen mot Os, og i kveld fikk han tillit fra start mot Bryne.

Det angret nok ikke Norling på da han gikk inn i garderoben til pause.

Brann hadde en ypperlig mulighet til å gå opp i ledelsen i det 19. minutt, men da ble det ikke full klaff.

Men bare minutter senere ble Castro spilt igjennom, dro Bryne-keeper Anders Kristiansen ut, og plasserte ballen til side for keeper - i det lengste hjørnet.

Etter scoringa kom Bryne mer med i kampen, men fikk ikke uttelling for sine forsøk.

Reddet med ansiktet Etter pause lot Brann Bryne styre kampen, og hjemmelaget kom til flere store sjanser - deriblant ved tidligere Brann-spiller Bjørnar Holmvik.

Brann la seg bakpå og bød ikke på mye offensivt, men forsvarte seg godt.

Gjestene ga hjemmelaget en gullmulighet rett før 80. spilte minutter.

Rot i Brann-forsvaret førte til at Brynes Aram Kalili fikk fyre av fra svært kort hold. Keeper Kenneth Udjus var utspilt, så målet sto nærmest åpent for Brynes-spilleren. Da skuddet gikk slang Bismar Acosta seg ned på fem meter - og reddet to poeng med ansiktet.

Brann levde svært så farlig med tanke på å sikre tre poeng mot slutten av kampen.

I tverrligger I det 87. minutt hadde Bryne en sjanse som gikk i tverrligger. Kenneth Udjus hoppet opp for å styre ballen over, og traff stolpen med bakhodet på vei ned.

Udjus har fått hard medfart etter slett keeperspill mot Ranheim torsdag, men på overtid vartet han opp med flere praktredninger - som var viktige for at Brann sikret tre poeng.

Nærmere kom ikke Bryne - som dermed måtte innse at de hadde gått på sesongens første tap.

- Jeg er veldig glad for den fotballkampen vi spiller i dag. Vi har sjanser i massevis, i andre omgang dominerer vi totalt, irriterende å ikke få ballen over målstreken, sier Bryne-trener Gaute Larsen til C more.

- Trøkket var hardt en stund, men vi står imot, men det var kanskje litt heldig at vi fikk tre poeng i dag, sier kampens store spiller, Kenneth Udjus.

MATCHVINNER: Branns Alejandro Casto jubler sammen med Jacob Orlov etter hans mål under kampen i fotball mellom Bryne og Brann på Bryne stadion. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
MATCHVINNER: Branns Alejandro Casto jubler sammen med Jacob Orlov etter hans mål under kampen i fotball mellom Bryne og Brann på Bryne stadion. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer